Zeven titels in de race voor Parel voor de Beste Boekverfilming

Redactie BoekenweekOverig Nieuws

De GVR van Steven Spielberg, Dubbelspel van Ernest R. Dickerson, Julieta van Pedro Almodóvar, Nocturnal animals van Tom Ford, The Handmaiden van Chan-wook Park, The Light between Oceans van Derek Cianfrance en Tonio van Paula van der Oest zijn de boekverfilmingen die meedingen naar de Parel, de publieksprijs voor de Beste Boekverfilming. 

Stemmen
Tot en met 14 september kan iedereen op zijn of haar favoriet stemmen via besteboekverfilming.nl >. Op 15 september wordt de Parel uitgereikt op Film by the Sea, het festival voor film en literatuur in Vlissingen.

Boek en film
De genomineerde films voor de Parel zijn gebaseerd op de volgende boeken, in dezelfde volgorde: De GVR van Roald Dahl (De Fontein), Dubbelspelvan Frank Martinus Arion (De Bezige Bij), Stilte van Alice Munro (De Geus), Tony & Susan van Austin Wright (De Arbeiderspers), Vingervlug van Sarah Waters (Nijgh & Van Ditmar), Het licht van de zee van M.L. Stedman (De Boekerij) en Tonio van A.F.Th van der Heijden (De Bezige Bij).

De zeven nominaties zijn door een comité van boekhandelaar, bibliothecaris en filmkenner gekozen uit het aanbod aan van boekverfilmingen die uitkwamen tussen 1 juli 2016 en 31 juli 2017. Vorig jaar ontving Publieke Werken van regisseur Joram Lürsen, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, de Parel voor de beste Boekverfilming.

De zeven boekverfilmingen zijn te zien op het festival Film by the Sea, dat plaatsvindt van 8 t/m 17 september. Zie ook: www.filmbythesea.nl.