Vonne van der Meer schrijft Voorleeslunchverhaal 2017

Redactie BoekenweekOverig Nieuws

Foto: Anneleen Louwes

Vonne van der Meer schrijft dit jaar het Nationale Voorleeslunchverhaal. Het Voorleeslunchverhaal is een initiatief van de Leescoalitie die hiermee het isolement waarin sommige ouderen leven probeert te doorbreken.

Op Nationale Ouderendag op vrijdag 6 oktober zal dit verhaal door bekende en onbekende Nederlanders worden voorgelezen aan ouderen in heel Nederland. Het voorleeslunchverhaal werd in 2016 geschreven door Jan Siebelink en in 2015 door Marjan Berk.

Vonne van der Meer

Vonne van der Meer (1952) debuteerde in 1985 met de verhalenbundel Het limonadegevoel en andere verhalen. Haar grote doorbraak had ze in 1999 met haar roman Eilandgasten. Half augustus verschijnt haar nieuwste verhalenbundel Brood, zout, wijn bij Uitgeverij Atlas Contact.

Toolkit

Bibliotheken en zorginstellingen kunnen gratis een toolkit aanvragen en krijgen het Voorleeslunchverhaal digitaal toegestuurd.

Vraag hier de toolkit aan >

De Leescoalitie is een samenwerking tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven, het Literatuurmuseum, de Koninklijke Bibliotheek en de Vereniging Openbare Bibliotheken.