Update Boekenweek en Coronavirus

Redactie BoekenweekBoekenweek Nieuws, Nieuws

NS vrij reizendag met Boekenweekgeschenk gaat niet door

Laatste update 13-03-2020 12:30

Naar aanleiding van de maatregelen van de regering en de RIVM in verband met het coronavirus heeft de NS in overleg met Stichting CPNB besloten de gratis reisdag op zondag 15 niet door te laten gaan. 

Update: 12-03-2020 16:42

De nieuwe maatregelen in verband met corona zijn er niet voor niets. We bekijken samen met boekhandels en bibliotheken welke Boekenweek optredens van Özcan Akyol verplaatst moeten worden. Houd onze site in de gaten voor updates. Het tourneeschema van Özcan vind je hier. Het lezen van boeken mag nog steeds! Blijf de Boekenweek vieren, ook zonder de grote evenementen en lees!

De organisatie van de Boekenweek volgt de adviezen van het RIVM op met betrekking tot het coronavirus. Er is op dit moment nog geen noodzaak tot het afzeggen van publieke evenementen met minder dan 100 bezoekers, maar in de huidige situatie staat het iedereen vrij om zijn of haar eigen afweging te maken. Boekenweekauteur Annejet van der Zijl heeft daarom besloten de laatste paar Boekenweekoptredens te verplaatsen naar een moment na de Boekenweek.

Houd onze website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Annejet van der Zijl, Boekenweekgeschenkauteur 2020:

‘In verband met de opmars van het coronavirus moet ik tot mijn spijt besluiten mijn boekenweektournee af te breken. Ik wil op dit moment niet verantwoordelijk zijn voor volle zalen, niet alleen vanwege mezelf, maar ook in het belang van de gezondheid van mijn lezers. Vanzelfsprekend kom ik de afgezegde optredens later graag inhalen.’

Eveline Aendekerk, directeur Stichting CPNB:

‘De Boekenweek is het grootste lezersfeest van het land en loopt nog tot en met zondag. Dit jaar verloopt de Boekenweek in verband met het coronavirus helaas anders dan andere jaren. Vanzelfsprekend moeten we allemaal de richtlijnen van het RIVM volgen. Dat gezegd hebbende, moedig ik nog steeds iedereen aan om alle prachtige boeken te lezen die bij boekhandels en bibliotheken te vinden zijn! Zeker nu grote evenementen, sportwedstrijden, concerten en theatervoorstellingen niet meer kunnen doorgaan, is dat een goed moment om een boek te lezen. Bovendien krijg je bij aankoop van 15 euro aan boeken ook nog eens het prachtige Boekenweekgeschenk van Annejet van der Zijl cadeau.’