Tilt Festival 2017

Redactie BoekenweekOverig Nieuws

Van 29 maart t/m 1 april 2017 vindt het Tilt Festival plaats in de binnenstad van Tilburg. Het festival brengt taal tot leven met allerlei spannende cross-overs op het gebied van literatuur, beeld, theater en muziek. Met als hoogtepunt de slotavond op 1 april in de NWE Vorst.

Line-up

Aangezien het festival plaatsvind tijdens de Boekenweek 2017, zal het thema Verboden Vruchten als een rode draad door het programma lopen. De eerste namen van het programma zijn inmiddels bekend: Astrid Roemer, De Optimist, Talent op Tilt en writer in residence Yves Petry.

Writer in residence: Yves Petry

Het Tilt festival heeft elk jaar traditiegetrouw een writer in residence. Tijdens de voorgaande edities waren dit: Ilja Leonard Pfeijffer, Annelies Verbeke en Maartje Wortel. Dit jaar is er gekozen voor de Vlaamse auteur en essayist Yves Petry (1967).  Petry won in 2011 de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman De maagd Marino en sloot zich onlangs aan bij uitgeverij Das Mag.

Bekijk hier een korte video over Yves Petry:

Over Tilt Festival

Het Tilt Festival is in zeven jaar uitgegroeid tot het grootste literaire festival in het zuiden van Nederland. Zowel landelijk als regionaal talent krijgt de kans om zichzelf te ontwikkelen en zich te presenteren aan het publiek op diverse culturele locaties in de historische Willem II Straat in Tilburg.

Early bird tickets zijn vanaf nu te koop voor €15,00. Wees er snel bij, want op = op!

Voor meer informatie over de programmering en het festival, zie www.tiltfestival.nu.