Steun je boekhandel!

Redactie BoekenweekBoekenweek Nieuws, Nieuws

De boekhandels hebben het zwaar, door de wekenlange lockdown na een al heel moeilijk jaar. Ze mogen niet open of zelfs maar een afhaalloket aan de deur bemannen. Nu het duidelijk is dat de lockdown nog weken langer zal duren, is het onzeker of elke boekhandel in staat is na de lockdown nog open te gaan. Nog te bestaan, te overleven. Wil jij straks weer tussen de boeken neuzen in je favoriete boekhandel, dan is het noodzakelijk om nú je boekhandel te omarmen en ondersteunen. Bestel een boek, vandaag nog.

Kijk op de website van je boekhandel, mail, bel en bestel. Koop je cadeaus voor het hele jaar vooruit of koop een boek dat je zelf al een tijd graag wilt hebben. De meeste boekverkopers bezorgen zelf of hebben een enthousiast team van vrijwilligers klaar staan om jouw bestelling razendsnel bij jou thuis te bezorgen. Wacht niet met je nieuwe boeken aanschaffen tot je weer in de boekhandel kunt snuffelen tussen de titels, want die kans krijgt je misschien niet meer. Koop nú een boek en steun je boekhandel.

Zoek hier een boekhandel bij jou in de buurt

 

Waarom is dit zo belangrijk?

Niet alleen de boekhandel wordt bedreigd, ook het boek zelf. Boeken verschijnen omdat boekwinkels ze bij de uitgeverijen bestellen voordat ze gepubliceerd worden, meestal zelfs voordat ze worden gemaakt. Als er minder boekhandels zijn zal het aanbod en de diversiteit van boeken minder worden.

Laat zien dat je meedoet!

Steun jij de boekhandel ook? Natuurlijk! Deel dan deze campagne op social media. Gebruik de komende tijd de ‘ik steun mijn boekhandel’ badge als profielfoto en deel de campagnebeelden in jouw tijdlijn.