Shortlist Boekverkoper van het Jaar 2017-2018 bekend

Redactie BoekenweekOverig Nieuws

Op de Elspeetconferentie in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds in Amsterdam is vanmiddag de shortlist voor de verkiezing Boekverkoper van het Jaar 2017/2018 bekendgemaakt door de winnaar van vorig jaar, Remco Houtepen.

Elspeet organiseert jaarlijks de Elspeet Boekverkoper van het jaar-verkiezing om een enthousiaste, servicegerichte boekhandelaar te belonen voor zijn of haar werk. De door een vakjury gekozen winnaar wordt op 28 augustus tijdens De Beste Boeken Live! bekendgemaakt en ontvangt bij die gelegenheid de door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen Albert Hogeveen Bokaal, vernoemd naar de illustere boekverkoper Albert Hogeveen. De prijs wordt dit jaar voor de twaalfde keer uitgereikt.

Dit jaar zijn er op grond van bijna 11.000 stemmen van de achterban de volgende vijf boekverkopers genomineerd voor de titel Elspeet Boekverkoper van het Jaar 2017-2018:

· Hubert van Belois, Boekhandel Maximus (Rotterdam)

· Margreet de Haan, Boekhandel ‘t Spui (Vlissingen)

· Bob Kappen, Boekhandel Van der Meer (Noordwijk)

· Nicole Kleinen, Boekhuis De kleine Tovenaar (Roermond)

· Evelyn Romp, Boekhandel Westerhof (Zwolle)

De vakjury kiest uiteindelijk de Boekverkoper van het Jaar. Die bestaat dit jaar uit schrijver Thomas Verbogt (auteur en juryvoorzitter), Bart Wessels (uitgever bij Q), Nienke Timmer (vertegenwoordiger uitgeverij Cossee), Mirjam Renting (bestuurslid Stichting Elspeet) en de Boekverkoper van het Jaar 2016-2017, Remco Houtepen (boekhandel Venstra, Amstelveen).