Boekenweek op school


Doe mee aan Boekenweek Live!

De Boekenweek in de klas beleven? Creatief aan de slag gaan met het werk van Boekenweekauteur Annejet van der Zijl?

Op woensdag 11 maart om 13:00 u wordt de literaire talkshow onder leiding van Tim Hofman live uitgezonden. Nodig scholieren uit om de uitzending te bekijken in de bibliotheek en praat met ze over het thema, de auteurs Annejet van der Zijl en Özcan Akyol en de gedichten van de Boekenweek.

De hoofdgast van Boekenweek Live! is Annejet van der Zijl. Tijdens Boekenweek Live! staat haar boek Sonny Boy centraal.

Scholieren bepalen de inhoud van de talkshow: zij maken creatieve verwerkingsopdrachten bij het boek en de beste uitwerkingen bemachtigen een plek in de uitzending. Alle deelnemende klassen ontvangen een gratis boekenpakket.

Bekijk hieronder  de uitzending van vorig jaar. 

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl

Bezoek de website van Annejet:
www.annejetvanderzijl.com

Annejet van der Zijl studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. Ze werkte een aantal jaren in de journalistiek, onder andere bij opinieblad HP/De Tijd, waar ze zich specialiseerde in literaire geschiedschrijving en portretten. In 1998 debuteerde ze met Jagtlust (Querido), over de gelijknamige, roemruchte kunstenaarskolonie in het Gooi. Vier jaar later volgde Anna (Querido)haar veelgeprezen biografie van Annie M.G. Schmidt, die werd bewerkt tot een succesvolle tv-serie en musical. Van Sonny Boy (Querido, 2004) werden alleen al in Nederland maar liefst 600.000 exemplaren verkocht. Het boek werd verfilmd en in acht talen vertaald.

Lees hier meer over Annejet >

Boekverfilming

Op zoek naar inspiratie in de klas om aan de slag te gaan met Sonny Boy? Gebruik bijvoorbeeld de filmtrailer! 

 

Nieuwsbrief

Meld u hieronder aan voor onze onderwijsnieuwsbrief. U krijgt van ons nieuwtjes en lestips over de Boekenweek, maar ook over andere relevante leescampagnes. U kunt aangeven voor welke onderwijsvorm u zich aanmeldt.