Loop thuis over de rode loper van het Boekenbal

Redactie BoekenweekBoekenweek Nieuws, Nieuws

Vanavond, 5 maart, zetten presentatoren Fidan Ekiz en Renze Klamer van tv-programma De Vooravond (NPO 1) het traditionele Boekenbal vanuit ITA, de schouwburg in Amsterdam, in de schijnwerpers. In deze speciale uitzending krijgt het grote publiek een inkijkje in het anders zo mysterieuze en roemruchte bal, dat dit jaar helaas geen doorgang kan vinden wegens de coronamaatregelen.

Tijdens de uitzending vindt de aftrap van Het voorwoord van de Boekenweek plaats, waarin met tal van evenementen het lezen van boeken wordt aangemoedigd. In een leeg ITA ontvangen Ekiz en Klamer bekende schrijvers om samen het boek te vieren. Zo delen onder meer onze Boekenweekauteurs Hanna Bervoets en Roxane van Iperen, maar ook Marieke Lucas RijneveldAdriaan van Dis en Arjen Lubach hun liefde voor literatuur met de kijker. Ook zijn er muzikale optredens in de Grote Zaal en is er ruimte voor poëzie met een voordracht van het Boekenweekgedicht door Babs Gons.

Via het Instagramaccount van de Boekenweek kan iedereen met een speciale filter thuis op de rode loper verschijnen. Vouw jij ezelsoren in een boek of heb je een geleend boek weleens niet teruggeven? Ga snel via je mobiel naar ons account en deel jouw boekbekentenis in je story. Vergeet vooral niet om @boekenweeknl te taggen zodat wij hem ook kunnen delen!

Geen Instagram? Deel dan uw boekbekentenis of een mooie boekentip via Facebook of Twitter. Tag het @boekenweek en gebruik de hashtags #boekenbal en #hetvoorwoord.