Kookboek van de Maand juli

Redactie BoekenweekOverig Nieuws

Groene burgers

De Zweedse auteur van Groene burgers, Martin Nordin is werkzaam als senior art director voor de communicatie afdeling van Ikea. Naast en na zijn werk experimenteert hij bij voorkeur met het maken, bedenken en eten van groene burgers. Eigenlijk veel leuker dan de klassieke hamburgers, vindt hij, want er valt veel meer te combineren.

Aanvulling op het authentieke hamburger repertoire

Nordin is voorstander van minder dierlijke producten omdat iedereen die om het milieu geeft minder vlees zou moeten eten. En dat is zo prettig aan dit boek: het is een verrijking, een smakelijke aanvulling en het geeft variatie op  het authentieke hamburger repertoire.

Het boek start met uitleg over een basis constructie van een burger. Martin speelt graag met texturen en smaken en geeft zijn visie op de ideale burger maar ook op de sla plus groente, het brood, de saus en de verse kruiden. Vervolgens adviseert hij welk kookgerei je beslist nodig hebt bij het koken en geeft hij achterin het boek een lijstje van onmisbare ingrediënten onder het kopje ‘goed om in huis te hebben’.

Na de inleiding gaat het boek verder met waar het echt om draait: de burgers. Je krijgt, keurig genummerd, 31 verschillende recepten voor groene burgers. Iedereen die in plaats van of naast een klassieke beefburger ook een groene burger wil maken kan met dit boek zo aan de slag.

Dat Nordin een goede smaak heeft lees je hier….

Het Kookboek van de Maand (KvdM) is een initiatief van Kookboek van het Jaar-organisator Fusina Verloop en culinair journalist Suzanne Stougie. Zij maken maandelijks uit het grote boekenaanbod een persoonlijke keuze.