Keuze-van_500   Paulien-Cornelisse_220x308
Paulien Cornelisse geeft haar boekentips uit de collectie van de bibliotheek:

Tonke Dragt – Ogen van Tijgers
“Dit boek moet zo vaak mogelijk herlezen worden. Haar boeken zijn allemaal goed, maar deze vind ik het beste. Het speelt in de toekomst, als de mens naar Venus kan reizen.”

Roz Chast – Can’t We Talk about Something More Pleasant
“Een graphic novel, heel grappig maar ook treurig. Over de schrijfster/tekenares die het met haar ouders wil hebben over wat er moet gebeuren als ze nog verder aftakelen. En wat als ze dood gaan? De ouders willen het alleen maar over gezellige dingen hebben.”

Karel van het Reve – Uren met Henk Broekhuis
“Wat een eye-opener was dit boek! Zo helder, zo grappig en zo waar allemaal. Toen ik dit boek voor het eerst las, had ik het gevoel dat ik Karel van het Reve persoonlijk kende. Terwijl hij toen al dood was.”

Sei Shonagon – The Pillowbook
“Dit boek vol met kleine observaties, ergernissen en frustraties is geschreven door een Japanse hofdame rond het jaar 1000. Toch is het nu nog erg goed leesbaar en heel goed ‘invoelbaar’. Bizar dat het al zo oud is.”

J.J. Voskuil – Het Bureau
“Goed, die tas was nog lekker draagbaar, maar nu niet meer. Prachtige boekenserie, en meteen een reden om extra stevige fietstassen aan te schaffen.”

Terug naar het overzicht >