Keuze-van_500   Hanna-Bervoets_220x308
Hanna Bervoets geeft haar boekentips uit de collectie van de bibliotheek:

Amy Bloom  – Wij geluksvogels
”Twee halfzusjes groeien op in het Amerika van de jaren 30; de ene wordt een ster, de ander ruimt haar puin. Bijzonder onsentimenteel boek hoe gelukkig te zijn in een leven vol tegenslag.”

Eva Menasse – Quasikristallen
“Het leven van één vrouw, in ieder hoofdstuk vanuit ander perspectief vertelt – doet denken aan Bezoek van de knokploeg van Jennifer Egan. Menasse won in Duitsland verschillende literaire prijzen maar wordt hier nog veel te weinig gelezen.”

Jonathan Dee – Privileges
“Wat betekent het om volwassen te worden zonder financiële obstakels? We volgen een jong, zeer welgesteld stelletje gedurende 40 jaar. ‘Scherp, niet-moralistisch, volkomen menselijk’ – vond ook Jonathan Franzen.”

Nina Polak – We zullen niet te pletter slaan
“’Hun moeder verliet hun moeder op de dag dat hun nieuwe keuken arriveerde’ – zo luidt de eerste zin uit deze prachtige roman over twee kinderen van een lesbisch stel, die na de scheiding van hun ouders geconfronteerd worden met hun romantische fantasieën en haperende liefdeslevens. Nina Polak is een van mijn favoriete Nederlandse schrijvers.”

Simone van Saarloos – Het monogame drama
“Waarom zijn we constant op zoek naar die éne? In dit pleidooi voor multi-intimiteit biedt filosofe Van Saarloos alternatieven voor de monogame relatie – na het lezen ervan vraag je je af waarom je je ooit nog aan één persoon zou verbinden. Knap.“

Terug naar het overzicht >