Keuze-van_500   Alexander-Munninghoff_220x308
Alexander Munninghoff geeft zijn boekentips uit de collectie van de bibliotheek:

Pieter Waterdrinker  – Duitse bruiloft
“Een verrukkelijk bizar verhaal over een handvol liefdesrelaties die in een Hollandse badplaats genadeloos stuklopen. Waterdrinker is een schrijver zonder weerga en eigenlijk zou ik al zijn boeken willen aanbevelen!”

Jonathan Littell – De welwillenden
“De Tweede Wereldoorlog bezien vanuit het standpunt van een SS-er. Ongelooflijk goed gedocumenteerd, van Stalingrad tot Berlijn met scènes die je de rest van je leven bijblijven. Maar ook schaterlachen, vooral bij de hallucinerende beschrijving van Hitlers laatste dagen.“

Philip Marsden – Bronski-kroniek
“Een epische beschrijving van de lotgevallen van twee Poolse vrouwen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Het was een van de voorbeelden die mij tijdens het schrijven van ‘De stamhouder’ begeleidden.”

Vasili Grossman – Leven en lot
“De mens als onvermijdelijk slachtoffer van het wentelend lot, of het nu de Tweede Wereldoorlog is of de communistische partijterreur, alles staat er in. Een boek als een mokerslag.”

Hans Fallada – Alleen in Berlijn
“Beklemmend en wurgend spannend. Hoe een verbitterd Duits echtpaar na het sneuvelen van hun zoon in stille opstand komt en tenslotte toch door het Nazibeest wordt verslonden.”

Terug naar het overzicht >