Genomineerden Prijs van de Jonge Jury 2017 bekend

Redactie BoekenweekOverig Nieuws

De genomineerden voor de Prijs van de Jonge Jury 2017 zijn bekend. Ruim 13.000 jongeren tussen de 12 en 15 jaar hebben de afgelopen maand gelezen en gestemd op hun favoriete jeugdboeken die tussen augustus 2015 en december 2016 zijn verschenen. De volgende titels zijn voor de prijs genomineerd:

Haaieneiland van Rob Ruggenberg (Querido Kinderboeken), Kapot van Carry Slee (Uitgeverij Moon) en Schuld van Mel Wallis de Vries (De Fontein).

De Jonge Jury is een leesbevorderingsproject van Stichting Lezen dat wordt uitgevoerd door Passionate Bulkboek en wordt ondersteund door het Lira Fonds. Het doel is om jongeren te stimuleren jeugdboeken te lezen.

De Prijs van de Jonge Jury wordt op woensdag 7 juni – de Dag van de Jonge Jury – bekendgemaakt in TivoliVredenburg in Utrecht. Ook de winnaar van de Jonge Jury Debuutprijs wordt op deze dag bekendgemaakt. De volgende boeken zijn door de leesambassadeurs van het Jonge Jury Boekgenootschap genomineerd:

Selfie van Kaat de Kock (Clavis), Paradise now van Anouk Saleming (Uitgeverij Holland) en Spiegelmeisje van Astrid Witte (Clavis).

 

Meer informatie over de Dag van de Jonge Jury en tickets vind je hier >