De Kookboeken7daagse is van start gegaan!

Redactie BoekenweekOverig Nieuws

De Kookboeken7daagse 2017 is van start! Van 11 t/m 19 november krijg je bij besteding van €19,50 aan kookboeken krijg je het Kookboekengeschenk ‘Smaakmakers’ cadeau. Met daarin een kijkje in de keuken van o.a. Nadia Zarouali, Rens Kroes en Sergio Herman.

Souq verkozen tot Gouden Kookboek

Afgelopen woensdag 9 november was er in brouwerij Prael te Amsterdam de uitreiking van het Gouden Kookboek. Veel grote namen uit de kookboekenwereld waren aanwezig bij de bekendmaking van de winnaar door juryvoorzitter Janny van der Heijden . Het Arabische-mediterrane kookboek Souq van Nadia Zarouali en Merijn Tol ging er met de prijs vandoor.

Jord Althuizen wint Gouden Garde Publieksprijs

Een overweldigend aantal stemmers heeft voor de Gouden Garde Publieksprijs 2017 Jord Althuizen met Smokey Goodness 2 (Kosmos) uitgeroepen tot publiekslieveling. De Kookboek van het Jaar vakjuryprijs ging naar het vegetarische kookboek The Green Kitchen at Home van David Frenkiel en Luise Vindahl (Becht). Ellemieke Vermolen reikte de prijzen uit in Foodyard Amsterdam.

De Johannes van Damprijs werd toegekend aan Yotam Ottolenghi vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie.

Tijdens de week zijn er tal van lekkere activiteiten, zoals proeverijen, kooksafari’s en festivals. Kijk hier voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.