De Bestseller 60 week 19

Redactie BoekenweekOverig Nieuws

Top 5 van bestverkochte boeken:

  1. Zondagochtend breekt aan – Nicci French
  2. Het einde van de eenzaamheid – Benedict Wells
  3. Het paradijs – Suzanne Vermeer
  4. Je ziet mij nooit meer terug – Sonja Barend
  5. Het motief – David Baldacci

De nieuwe Baldacci, een vervolg op Ma, veldgids over mannen en meer!

Zoeken naar motieven

In Het motief, de nieuwste thriller in de Amos Decker-serie van de Amerikaanse misdaadauteur David Baldacci, is detective Amos Decker getuige van de onverklaarbare moord op lerares Anne Berkshire. Hoogste nieuwe binnenkomer, op 5.

Voor de thriller-fans deze week nog twee nieuwe titels in De Bestseller 60: In het water van Paula Hawkins, op 10, en In het donker van Karen Rose, op 17.

Vervolg op Ma

Voortbouwend op zijn bestseller Ma beschrijft Hugo Borst in zijn nieuwe literaire non-fictie Ach, moedertje de schrijnende situatie waarin zijn dementerende moeder zich bevindt. Haar lichamelijke en geestelijke achteruitgang, zijn eigen angsten en ook de misstanden in de gezondheidszorg komen in zijn nieuwe boek weer volop aan bod. Nieuw, op 29.

Veldgids over mannen

Myrthe van der Meer, bekend van haar autobiografische bestseller PAAZ, schrijft een praktische veldgids over, zoals de titel luidt, Het houden van mannen. Deze beknopte en geïllustreerde veldgids geeft antwoord op het hoe en waarom van de man in al zijn facetten. Nieuw, op 40.

Propaganda Spelen van 1936

In 1936. Wij gingen naar Berlijn onderzoekt journalist en columnist Auke Kok de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn. Kok won met dit boek de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van het jaar 2017. Nieuw, op 45.

 

Hotelmens of huismus?

Drie jaar lang schreef romancier en ‘hotelmens’ Arnon Grunberg voor De Correspondent een serie waarin het hotel aanvankelijk een hoofdrol zou spelen. Dit verslag mondde geleidelijk uit in een onderzoek naar de vraag waar je thuis bent en is gebundeld in Thuis ben je. Nieuw in De Bestseller 60, op 46.