De Bestseller 60 week 18

Redactie BoekenweekOverig Nieuws

Top 5 van bestverkochte boeken:

  1. Zondagochtend breekt aan – Nicci French
  2. Het einde van de eenzaamheid – Benedict Wells
  3. Het paradijs – Suzanne Vermeer
  4. Selfies – Jussi Adler-Olsen
  5. Mindf*ck – Victor Mids & Oscar Verpoort

Een tijdloos familie-epos, portret van een koning, een pluizig verliefdheidsexperiment en meer!

Een tijdloos familie-epos

Het einde van de eenzaamheid is de vierde roman van de Duitse schrijver Benedict Wells. Het boek verhaalt over Jules Moreau die na een motorongeluk wordt geconfronteerd met herinneringen uit zijn jeugd. Een familiekroniek over eenzaamheid, verlies en de tijdloosheid van de mens. Hoogste nieuwe binnenkomer, op 2.

Een kleurige geschiedenis

Designjournalist Kassia St. Clair schreef vanuit haar fascinatie voor kleuren het boek Het geheime leven van kleuren. Waarom zijn worteltjes oranje? En waarom zie je groen van jaloezie? In het kader van mode, politiek, kunst en oorlog vertelt dit boek de verhalen die achter verschillende kleuren schuilgaan. Nieuw, op 14.

Portret van een koning

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander verzamelde hoofdredacteur Marjolein Westerterp tekst en beeld over het Nederlandse koningshuis. Een koning om in te lijsten vertelt het verhaal van Willem-Alexander, zijn huwelijk, gezin en ambities. Nieuw in De Bestseller 60, op 18.

Een spiegel voor de witte mens

In Hallo witte mensen doet actrice en columniste Anousha Nzume een poging het racisme aan te vechten door de privileges van blanke mensen ter discussie te stellen. Dit doet zij aan de hand van de hernieuwde Zwarte-Piet-discussie, maar ook persoonlijke anekdotes, wetenschappelijke publicaties en gesprekken met ervaringsdeskundigen passeren de revue. Nieuw, op 38.

Pluizig verliefdheidsexperiment

In Fuzzie, de zesde roman van essayist en romancier Hanna Bervoets, ontvangen mensen een pluizig bolletje. Sindsdien laten zij zich allemaal door ‘fuzzie’ leiden en verliezen hierbij hun medemens uit het oog. Maar waar komt het bolletje eigenlijk vandaan? Nieuw, op 41.