De Bestseller 60 week 17

Redactie BoekenweekOverig Nieuws

Top 5 van bestverkochte boeken:

  1. Zondagochtend breekt aan – Nicci French
  2. Oomen stroomt over – Francine Oomen
  3. Het paradijs – Suzanne Vermeer
  4. Selfies – Jussi Adler-Olsen
  5. Melancholie van de onrust – Joke Hermsen

Oomen over de overgang, het muzikale brein, kinderlogica van Meester Mark en meer!

Hoe overleef ik… de overgang

Francine Oomen is vooral bekend van haar populaire Hoe overleef ik-reeks voor pubers. In Oomen stroomt over schrijft ze over de derde hormonenhussel: de overgang. Een informatief maar ook geestig boek met hier en daar een persoonlijk tintje. De snelste stijger, van 48 naar 2.

Het muzikale brein

Waarom wordt een liedje een hit? En waarom houden we van droevige muziek? Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder geeft aan de hand van diverse case studies antwoord op vragen over hersenen en muziek in zijn nieuwste boek Singing in the brain. Hoogste nieuwe binnenkomer, op 6.

Columns van een tv-icoon

Voormalig televisiepresentatrice Mies Bouwman schreef jarenlang columns voor Margriet waarin ze lezers een kijkje gaf in haar leven. In Gewoon Mies zijn de vijftig leukste, grappigste en ontroerendste columns gebundeld. Nieuw, op 14.

Kinderlogica in de klas

Leerkracht Mark van der Werf, beter bekend als Meester Mark, verzamelde op zijn Facebookpagina spitsvondige ingevingen, bijdehante briefjes en de grappigste uitspraken van kinderen. Deze zijn nu gebundeld in zijn boek Meester Mark rekent het goed. Nieuw, op 19.

Bestsellers van de Boekenweekauteur

Vele hemels boven de zevende, de debuutroman van Griet Op de Beeck, is terug in De Bestseller 60 nadat vorige week bekend werd gemaakt dat zij het Boekenweekgeschenk 2018 schrijft. Op 16.

Ook haar tweede roman, Kom hier dat ik u kus, staat weer in De Bestseller 60, op 28.