Boekenweek­geschenk

Jan Siebelink schrijft het Boekenweekgeschenk 2019 >

 

2018: Gezien de feiten van Griet Op de Beeck

Griet Op de Beeck - Gezien de feiten

Cadeau van je boekhandel tijdens de Boekenweek 2018 bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.

Gezien de feiten gaat over Olivia, een vrouw voor wie opeens alles anders wordt. Een verhaal over de kracht van spijt hebben, de gretige wil om goed te leven, de warme wurggreep van families, de angst om ruimte in te nemen, de kilte van de wereld zoals we haar kennen en het wapen dat liefde kan zijn, als ze echt is tenminste.

Griet Op de Beeck (1973) brak door met haar debuutroman Vele hemels boven de zevende (2013, Prometheus). Sindsdien heeft zij al drie bestsellers op haar naam staan, die in zes talen zijn vertaald. Met meer dan 700.000 verkochte boeken is zij één van de bestverkopende Nederlandstalige auteurs van dit moment. De Vlaamse schrijfster  was tien jaar lang dramaturg in het theater. Daarna ging ze schrijven voor Humo en De Morgen. Haar eerste roman Vele hemels boven de zevende werd onder andere genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en won de Bronzen Uil Publieksprijs 2013. Kom hier dat ik u kus (2014), haar tweede boek, werd door het boekenpanel van De Wereld Draait Door verkozen tot ‘Boek van de Maand’, werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2015 en staat inmiddels meer dan honderd weken in de CPNB Bestseller 60. Van deze beide boeken zijn de filmrechten verkocht. Ook haar derde boek Gij nu (2016) was een succes, het werd genomineerd voor de NS Publieksprijs 2016. Met haar goed bekeken optreden in het tv-programma Zomergasten vorig jaar, veroverde Op de Beeck de harten van vele Nederlandse kijkers en lezers. Haar meest recente roman, Het beste wat we hebben (2017), is het eerste deel van een trilogie rondom het thema incest.

Gratis reizen met de trein

NS is hoofdsponsor van de Boekenweek. Op zondag 18 maart 2018 kon je daarom gratis reizen met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten. Geschenkauteur Griet Op de Beeck ontmoette lezers in de trein.

Bekijk de reisvoorwaarden op ns.nl/boekenweek >

Vertaling in het Fries

Leeuwarden is de Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Ter viering van deze bijzondere gelegenheid verscheen in samenwerking met Boeken fan Fryslân het Boekenweekgeschenk eenmalig en in beperkte oplage in het Fries. De vertaling werd gedaan door Jetske Bilker en heeft als titel Sa’t it lân derhinne leit.