Boekenweek­geschenk 2021

Tijdens de Boekenweek 2021 krijg je bij besteding van €15,- aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk cadeau van je boekverkoper.* Het boekenweekgeschenk is dit jaar geschreven door Hanna Bervoets. Op zoek naar boekentips om het geschenk cadeau te krijgen? Bekijk hier de Boekenweek Top 25.

Wat wij zagen – Hanna Bervoets

Wanneer Kayleigh in de financiële problemen raakt, solliciteert ze naar een baan als ‘content moderator’ voor een online platform waarvan ze de naam niet mag noemen. Haar taak: beoordelen welke aanstootgevende filmpjes, foto’s en tirades moeten worden verwijderd. Het werk is zwaar. Kayleigh en haar collega’s zien gruwelijke dingen voorbijkomen, en de richtlijnen van het platform zijn vaak onnavolgbaar. Toch voelt Kayleigh zich op haar plek, binnen het moderatorenteam vindt ze broederschap. En als Kayleigh verliefd wordt op haar collega Sigrid lacht de toekomst hen toe. Of lijkt dat maar zo? Wat wij zagen is een verhaal over wie of wat ons wereldbeeld bepaalt.

Over Hanna Bervoets

Hanna Bervoets (1984) debuteerde in 2009 met Of hoe waarom, twee jaar daarop verscheen Lieve Céline, dat werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs. Een jaar later verscheen de bestseller Alles wat er was, gevolgd door Efter (2014), Ivanov (2016) en Fuzzie (2017). Bervoets’ werk werd verschillende malen genomineerd voor de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2017 won Bervoets de BNG Bank Literatuurprijs voor Ivanov, en in datzelfde jaar eveneens de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. Uit het juryrapport: ‘Steeds is een schrijfster aan het woord die trefzeker formuleert, lenig construeert, boordevol verbeelding zit en nooit roeperig of te expliciet wordt.’

Naast romans schrijft Bervoets essays en recensies over film, media en technologie, voor onder andere de Volkskrant en NRC Handelsblad.

Haar laatste roman, Welkom in het Rijk der zieken, behaalde de longlist van de Bookspot Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. Bervoets woont en werkt in Amsterdam. Haar boeken verschijnen bij Uitgeverij Pluim.

*Alleen verkrijgbaar in deelnemende boekhandels