Boekenweekevenement: Ein Sonntag in Berlin, 1930

Redactie BoekenweekGeen categorie

Ein Sonntag in Berlin, 1930 is een evenement in het kader van het boekenweekthema Duitsland, georganiseerd door uitgeverij Wereldbibliotheek, Uitgeverij Bas Lubberhuizen, het Goethe Institut en De Groene Amsterdammer.

Joseph Roth, Thomas Mann, Alfred Döblin, Lion Feuchtwanger – allen schreven hun meesterwerken in de jaren ’30, en allen staan nog volop in de belangstelling. Met als thema Duitsland is Boekenweek 2016 een prachtig moment om deze auteurs binnen het fonds van Uitgeverij Wereldbibliotheek en Uitgeverij Bas Lubberhuizen uit te lichten.

Zondag 13 maart ; 15.00 – 18.00 uur
Goethe Institut, Herengracht 470, Amsterdam
Entrée: € 5 / € 3 / studenten gratis
Reserveren wordt aanbevolen en kan via info@amsterdam.goethe.org of 020-5312900

Op deze middag in het sfeervolle Goethe Institut te Amsterdam waant u zich in het Berlijn van het interbellum: verschillende sprekers vertellen over de auteurs, de romans, de tijd; er wordt muziek (denk aan de sensuele Marlene Dietrich, en de volkse Dreigroschenoper van Bertolt Brecht en Kurt Weill) ten gehore gebracht; er zullen beelden van Duitsland en Berlijn uit de jaren ’30 worden getoond; en dit alles onder genot van een heerlijk glas Duitse wijn. Met: Geert Mak, Els Snick, Kees ’t Hart, Erik Bindervoet, Jeroen van Kan, Nina Polak en muziek door de zangers Guido Groenland en Antje Lohse en pianist Daan Boertien.