Boekenbal weer terug in Stadsschouwburg

Redactie BoekenweekBoekenweek Nieuws

In het voorjaar van 2018 keert op vrijdagavond 9 maart het Boekenbal weer terug op haar vertrouwde plek, de Stadsschouwburg Amsterdam. Met Boekenweekgeschenkauteur Griet Op de Beeck, Boekenweekessayist Jan Terlouw gezeteld in de Koninklijke Loge van de Grote Zaal, belooft de traditionele opening van de Boekenweek een literair feestje van grote klasse te worden. De 83ste Boekenweek met het thema Natuur wordt gehouden van zaterdag 10 maart tot en met zondag 18 maart.

Vorig jaar werd het Boekenbal eenmalig, vanwege het thema Verboden vruchten, stevig gevierd in poptempel Paradiso in Amsterdam. Die nacht slingerden bezoekers op het Boekenbal der Verleidingen heen en weer tussen genot en geweten, verleiding en verbod. In 2018 is het thema van de Boekenweek Natuur en wordt de Stadsschouwburg geïnspireerd op het motto En toch is alles wat we doen natuur (Leo Vroman) volledig ‘natuurlijk’ aangekleed.

Tijd voor Lezen
NS draagt lezen een warm hart toe, want lezen is een van de favoriete tijdsbestedingen in de trein. NS werkt daarom, sinds 2001, samen met de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). NS wil lezen toegankelijk maken voor een groot publiek. Lezen en treinreizen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. NS ondersteunt jaarlijks drie campagnes van CPNB onder de noemer ‘Tijd voor Lezen’: de Boekenweek (maart), de Kinderboekenweek (oktober) en de NS Publieksprijs (oktober/november). Meer informatie is te vinden op www.ns.nl/tijdvoorlezen

 

Foto: Chris van Houts
v.l.n.r: Pablo Koch (zoon van), Boekenweekauteur 2017 Herman Koch, Eppo van Nispen (directeur CPNB) en Connie Palmen (Boekenweekessayist 2017)