Activiteiten

In het hele land worden activiteiten georganiseerd.
Van 23 t/m 31 maart is het weer een week lang feest in de boekwinkel en de bibliotheek!

Bekijk hier alle activiteiten in het land >

 

Bezoek de maker van het Boekenweekgeschenk

Tijdens de Boekenweek reist de maker van het Boekenweekgeschenk, Jan Siebelink, door het land. In boekhandels en bibliotheken geeft hij interviews, presentaties en signeersessies.

Bekijk het tourneeschema >

 

Bezoek de maker van het Boekenweekessay

Tijdens de Boekenweek reist de maker van het Boekenweekessay, Murat Isik, door het land. In boekhandels en bibliotheken geeft hij interviews, presentaties en signeersessies.

Beijk het tourneeschema >

 
Het Boekenbal

Traditiegetrouw trappen we de Boekenweek af met het Boekenbal. Dit jaar zal het bal, evenals vorig jaar, plaatsvinden in het Internationaal Theater Amsterdam (voorheen De Stadsschouwburg).

Bekijk een terublik van het Boekenbal 2018 >

 

Op zondag 31 maart reist u gratis!

Traditiegetrouw sluiten we de Boekenweek af met de gratis reisdag van NS. Op vertoon het Boekenweekgeschenk (zowel de papieren versie als het e-book) mag u op zondag 31 maart 2019 de hele dag gratis reizen met de trein.

Lees meer over de gratis reisdag >

 

Zelf een activiteit organiseren en aanmelden

De Boekenweek 2019 loopt van 23 t/m 31 maart 2019. Ga je een bijzondere activiteit organiseren? Een schrijversoptreden, theatervoorstelling of iets anders in het kader van de Boekenweek? Meld je activiteit aan voor een plekje in onze activiteitenkalender.

NB: Deze kalender is niet bedoeld voor oproepen tot boeken van workshops of theatervoorstellingen.

Voeg een activiteit toe >

 
Boek een auteur

Er zijn tientallen auteurs die wel raad weten met het thema De moeder de vrouw. Boek een auteur voor een literaire ontmoeting, signeersessie of een lezing bij in jouw boekwinkel of bibliotheek.

Boek een auteur >