Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Westlands Boekengala 2019

27 maart 2019 @ 20:15 - 23:30

€17,50

Met de 3de editie van het Westlands Boekengala is een blijvende traditie geboren die niet meer weg te denken valt uit het culturele leven in Westland: een jaarlijks terugkerend feest voor iedereen die van lezen en schrijven houdt.

Dit jaar geven grote, landelijk bekende auteurs als Esther Verhoef, Marieke Lucas Rijneveld en Annejet van der Zijl acte de présence, terwijl ook Westlands talent op het grote podium niet zal ontbreken. De presentatie is in handen van Jasper Henderson en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Rotterdamse zangeres ‘Joia’.

Eshter Verhoef (1968) is een van de succesvolste schrijfsters van dit moment. Zij beslaat een breed oeuvre en met 2,4 miljoen verkochte exemplaren van haar thrillers en romans behoort zij tot de top. Haar werk is in meerder talen vertaald, genomineerd en bekroond met o.a. de Gouden Strop, de Diamanten Kogel en de Zilveren Vingerafdruk. Haar thrillers zijn echte ‘page turners’ en houden je tot het laatste moment in spanning. Haar meest recente thriller ’Facade’ verschijn in maart van dit jaar.

Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde zij met de dichtbundel ‘Kalfsvlies’ die bekroond werd met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. In 2018 verscheen haar eerste roman ‘De avond is ongemak’ en in januari van dit jaar verscheen haar nieuwste dichtbundel ‘Fantoommerrie’. Marieke dwingt de lezer dichterbij om te kijken naar wat er precies gebeurt. Daarmee roept zij een beklemmende sfeer op die je ademloos laat meekijken door de ogen van de personages die zij opvoert. Met enige regelmaat is zij te zien als ‘tafelmens’ bij De Wereld Draait Door.

Annejet van der Zijl is een van de meest gelezen schrijvers van ons land. Zij studeerde kunstgeschiedenis en massacommunicatie in Amsterdam en International Journalism in Londen. In 1998 debuteerde zij met ‘Jagtlust’. Vier jaar later volgde ‘Anna’ de biografie van Annie M.G. Schmidt, waarvan meer dan 100 000 exemplaren verkocht zijn. Haar boek ‘Sonny Boy’ verscheen in 2002, werd vertaald in acht talen en net als ‘Anna’ verfilmd, terwijl ‘Anna’ ook bewerkt werd tot een musical die nog steeds in het theater te zien is en bekroond werd bij de Musical Awards 2018. Voor haar totale oeuvre ontving zij de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamprijs voor de Kunst.

Jasper Henderson (1972) is acquirerend redacteur van Lebowski Publishers. Daarnaast begeleidt hij auteurs voor Marmer, De Bezige Bij en Anthos. Hij is redacteur van poëzietijdschrift Awater en geeft les in Creative Writing aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Met zijn ruime kennis van zaken en ervaring als presentator van literaire avonden is het Boekengala bij hem in zeer goede handen.

Programma
Het nationale thema van de Boekenweek, ‘Moeder de vrouw’, is ook het thema van ons Westlands Boekengala. Dit sprankelende feest vindt plaats op woensdag 27 maart in WestlandTheater de Naald in Naaldwijk. De foyer is vanaf 19:30 uur geopend, het zaalprogramma start om 20:15 uur en duurt tot ca. 22:00 uur. Daarna signeren de aanwezige schrijvers hun werk voor u in de foyer en dansen we de avond uit. De muzikale afterparty wordt verzorgd door DJ Dylan Otto.

Reserveren
Bestel nu alvast jouw kaarten voor deze unieke avond via WestlandTheater De Naald: www.westlandtheater.nl, 0174-636900 of aan de balie van De Naald.
Het Westlands Boekengala is een initiatief van Schrijvers tussen de Kassen in samenwerking met Westland Cultuurweb, Bibliotheek Westland en WestlandTheater de Naald en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Westland, Loswal “De Bonnen” en Fonds 1818.

Gegevens

Datum:
27 maart 2019
Tijd:
20:15 - 23:30
Kosten:
€17,50
Evenement Tags:
,
Site:
www.westlands-boekengala

Locatie

WestlandTheater De Naald
Stokdijkkade 1
Naaldwijk, Westland 2676XE Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0624944811
Site:
www.bibliotheekwestland.nl