Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Van en over Couperus

mei 16 @ 20:00

€20,80

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt bekend en minder bekend werk van Nederlands grootste schrijver Louis Couperus. Een man verteerd door tweestrijd: Hagenaar en Europeaan, nette burger en decadent.
Verwacht u fragmenten uit de schokkend decadente roman ´De berg van licht´, en de vertederende korte verhalen ‘Het spoorwegongeluk’ en ‘Het verbeelde leven’.
Daarnaast vertelt hij enkele anekdotes over de grote schrijver die koekjes kocht (maar hoe?), na een optreden niet aan het voor hem georganiseerde erediner kon beginnen, en hoe en waarom hij door een Belgische toerist aangetroffen werd in een parfumerie.
Marijke Brekelmans brengt samen met Simon Mulder en pianist Daan van de Velde een fragment uit Eline Vere, omlijst met de prachtige Lohengrin-ouverture van Wagner.
Pianist Daan van de Velde en Simon Mulder besluiten de voorstelling met iets unieks: een declamatorium (stuk voor piano en voordracht) op Couperus’ beroemde korte thriller ‘De binocle’, waarin een jongeman verscheurd wordt door de neiging om iets fataals te doen en de poging zich in te houden…

Gegevens

Datum:
mei 16
Tijd:
20:00
Kosten:
€20,80
Site:
http://www.feestderpoezie.nl

Organisator

Stichting Feest der Poëzie
Telefoon:
-
E-mail:
info@feestderpoezie.nl
Site:
http://feestderpoezie.nl/

Locatie

Huis Midwoud
Midwouder Dorpsstraat 17
Midwoud, Noord-Holland 1679GB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
-
Site:
https://yvoverschoor.nl/