Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling DE MOEDER DE VROUW bij WG Kunst in Amsterdam

22 maart 2019 @ 13:00 - 7 april 2019 @ 17:00

Dit jaar organiseert WG Kunst een tentoonstelling rond het thema van de Boekenweek. Als uitgangspunt voor de Boekenweek 2019 is het gedicht van Martinus Nijhoff ‘ De Moeder de Vrouw’  uit 1934 gekozen. WG Kunst is heel benieuwd hoe beeldend kunstenaars met dit thema omgaan. Mede in verband met de ontstane commotie rond (de keuze van) het onderwerp heeft de tentoonstelling een hoge actualiteitswaarde gekregen.

WG Kunst heeft een open oproep geplaatst om kunstenaars uit te nodigen om werk in te zenden. Onder leiding van gastcurator Beth Namenwirth zijn vijftien kunstenaars uitgekozen. Het uitgangspunt van de gastcurator was het creëren van een originele, eigentijdse, de fantasie prikkelende verbeelding van het thema.

Een tentoonstelling over een moeder die bemoederd wordt, de vrouw die moeder wordt, de vrouwelijke moeder en de moederlijke vrouw, vrouwen die moederen en het moederschap door het oog van vrouwen én mannen en nog veel meer. De tentoonstelling omvat onder meer schilderijen, tekeningen, ruimtelijk werk, foto’s, installaties en beelden. Bezoekers kunnen zich laten meevoeren in de wereld van de kunstenaars.

Deelnemend kunstenaars:

Floor Bos, Rini Brakkee, Renske van Driel, Geertje Geertsma, Eva Gonggrijp, Sonja Hillen, Carien van der Hoeven, Dirk Kome, Jacqueline Lamme, Jans Muskee, Beth Namenwirth, Dineke Oosting,Melanie Ouwehand,Astrid Polman, Paul de Reus

 

Openingstijden: dagelijks van 13.00-17.00 uur (’s maandags gesloten)

Gegevens

Begin:
22 maart 2019 @ 13:00
Einde:
7 april 2019 @ 17:00
Site:
https://www.wgkunst.nl/de-moeder-de-vrouw/

Locatie

Amsterdam
Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28
amsterdam, Noord-Holland 1054 SP Netherlands

Organisator

WG Kunst
Telefoon:
020 6161515
E-mail:
wgkunst@wgkunst.nl
Site:
www.wgkunst.nl