Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Smoeder – 15 jaar later

maart 21 @ 20:30 - maart 25 @ 22:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 8:30pm, repeating until 24 maart 2019

Het is dit jaar maar liefst 15 jaar geleden dat het spraakmakende ‘Smoeder’ in première ging, waarin Marcel Musters en Maria Goos op geheel eigen wijze terugdachten aan hun overleden moeders. Inmiddels zijn er jaren verstreken, bewogen jaren, en dat vraagt om een nieuwe terugblik.

“In 2004 hebben wij – Marcel en Maria – ‘Smoeder’ gemaakt, een vertelvoorstelling. De aanleiding was het overlijden van Marcels moeder in 2002. Maria’s moeder is in 1985 al gestorven. In ‘Smoeder’ vertelden we over hun Brabantse levens, over wie ze voor ons waren. ‘Smoeder’ was een groot succes. We hebben het meer dan honderd keer gespeeld en er is een televisiefilm van gemaakt door Michiel van Erp. Inmiddels zijn we bijna vijftien jaar verder dan die eerste keer dat we ‘Smoeder’ speelden.

We hebben verloren, we hebben gewonnen. We leven nog. We spelen nog, we schrijven nog. We hebben nog lief. Hoe kijken we nu aan tegen de levens en de dood van onze moeders? En we noemen het: ‘Smoeder – 15 jaar later’. Want we vertellen het oude verhaal, maar vullen het aan met het nieuwe verhaal. We zijn vijftien jaar ouder, vijftien jaar wijzer. Wat heeft de afgelopen vijftien jaar met ons gedaan? We zien je graag bij onze voorstelling.”

Tekst en spel: Marcel Musters en Maria Goos

‘Smoeder – 15 jaar’ later staat van 20 t/m 24 maart in Theater Bellevue, Amsterdam.
Daarna tourt de voorstelling nog t/m 26 april door het land.

———–

Naar aanleiding van deze voorstelling stelde Maria Goos in samenwerking met haar dochter een bundel samen van persoonlijke aantekeningen, gemaakt in de tijd na haar moeders overlijden. Deze bundel is getiteld Smoeder – Aantekeningen van een dochter, en een schitterend en herkenbaar document over wat het betekent om een moeder te hebben, en te verliezen. Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Balans, en is vanaf 19 maart verkrijgbaar. Ook na de voorstelling is er gelegenheid de bundel aan te schaffen.

Gegevens

Begin:
maart 21 @ 20:30
Einde:
maart 25 @ 22:00
Website:
http://mugmetdegoudentand.nl/voorstelling/114/smoeder-15-jaar-later

Locatie

Theater Bellevue
Leidsekade 90
Amsterdam, 1017 PN Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-5305300
Website:
https://www.theaterbellevue.nl/agenda/1802/Mugmetdegoudentand/Smoeder_15_jaar_later/
NIEUWSBRIEF / CONTACT / PERS

© 2018 Stichting CPNB
BOEKENWEEK, BOEKENWEEKGESCHENK, BOEKENWEEKESSAY, BOEKENBAL zijn
geregistreerde woordmerken van Stichting CPNB.

Website door Oirik

Een boek kan zoveel doen