Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ronald Giphart komt naar Scherpenzeel / Woudenberg

9 maart 2020 @ 20:00 - 21:00

De bekende Nederlandse schrijver Ronald Giphard komt maandagavond 9 maart om 20:00 uur naar Schimmel 1885 te Woudenberg.
De Rotary en de Bibliotheken van Scherpenzeel en Woudenberg zijn trots dat deze bekende en veelgeprezen schrijver te gast is op de jaarlijkse schrijversavond in het kader van de Boekenweek.

Over Ronald Giphart
Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). In het najaar van 2010 verscheen IJsland. Ook publiceerde hij het literaire fotoboek Heldinnen in samenwerking met fotograaf Eric van den Elsen en schreef hij de culinair-literaire werken Keukenprins en, in samenwerking met Jonnie Boer, Eten, drinken en slapen. Zijn novelle Gala, het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren.
Voor zijn oeuvre ontving Giphart in 2004 de C.C.S. Croneprijs, de tweejaarlijkse literatuurprijs van de stad Utrecht. Zijn boeken beleven herdruk op herdruk en staan met een miljoen exemplaren in boekenkasten over het hele land. Ik ook van jou, Phileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen werden met veel succes verfilmd.

Zijn laatste gepubliceerde is boek is: Alle tijd. In een virtuoze stijl en in een bijzonder meeslepend wij-perspectief neemt Ronald Giphart ons mee in zes met elkaar verweven levens. Alle tijd is een uiterst giphartiaanse, vitale roman over ambitie, vriendschap en liefde.
Wie Ronald Giphart wil ontmoeten, is van harte uitgenodigd op maandag 9 maart 2019 bij Schimmel 1885, Stationsweg Oost 243, 3931 EP Woudenberg. De avond begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19:30 uur.

Koop vooral tijdig uw toegangskaarten! Toegangskaarten à € 8,50 zijn te koop in Woudenberg bij Boekhandel van Lunteren en de Bibliotheek Eemland. In Scherpenzeel zijn kaarten verkrijgbaar bij Primera en de Bibliotheek.
Kaarten zijn ook online te bestellen via www.bibliotheekeemland.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Bibliotheken in Woudenberg en Scherpenzeel.

Gegevens

Datum:
9 maart 2020
Tijd:
20:00 - 21:00
Site:
www.bibliotheekeemland.nl

Locatie

Schimmel 1885
Stationsweg Oost 243
Woudenberg, Utrecht 3931 EP
+ Google Maps