Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Remco Campert: Een portret

maart 26 @ 20:00 - 22:00

Literaire avond over Remco Campert in Bibliotheek Heiloo

Remco Campert: een portret
Tijdens de Boekenweek 2019, op dinsdag 26 maart, organiseert Bibliotheek Heiloo een literaire avond over het leven van Remco Campert door Mirjam van Hengel. Zij schreef de biografie ‘Een knipperend ogenblik. Portret van Remco Campert’.

‘Eigenlijk wil ik gewoon elke morgen wakker worden en niks weten en gaan schrijven.’ Dat zegt Remco Campert, de virtuoos terloopse dichter die altijd zijn vinger aan de pols van de tijd heeft gehouden. Het verhaal van zijn leven loopt van de naoorlogse avant-garde via feestende jongeren rond het Vondelpark en toenemende publieke zichtbaarheid naar de stilte van een werkkamer. Er was de afwezige vader, er kwamen en gingen grote liefdes, maar altijd bleef het schrijven, dicht op de eigen huid.

Mirjam van Hengel, die eerder het succesvolle Hoe mooi alles (2014) publiceerde over de liefde tussen Leo en Tineke Vroman, sprak wekelijks met Campert en kreeg inzage in al zijn papieren. Ze schreef een portret over de man die al meer dan een halve eeuw het Nederlandse literaire landschap kleurt, die even graag alleen is als in gezelschap, even lui als productief, even opgeruimd als melancholiek, even betrokken bij de wereld als onverstoorbaar zichzelf.

Toegangskaarten
Voor deze onderhoudende avond met bijzonder beeldmateriaal zijn toegangskaarten beschikbaar (€ 7,50 voor bibliotheekleden / € 10,00 voor niet-leden). Deze zijn verkrijgbaar via www.bibiotheekheiloo.nl of bij de servicebalie van de bibliotheek.
Dinsdag 26 maart, aanvang 20.00 uur in Bibliotheek Heiloo
Tijdens de pauze is er een boekverkoop door boekhandel Bruna.

Gegevens

Datum:
maart 26
Tijd:
20:00 - 22:00
Website:
www.bibliotheekheiloo.nl

Locatie

Bibliotheek Heiloo
Westerweg 250
Heiloo, Noord-Holland 1852GW Nederland
Telefoon:
0725330670
Website:
www.bibliotheekheiloo.nl

Organisator

Bibliotheek Heiloo
Telefoon:
0725330670
E-mail:
info@bibliotheekheiloo.nl
Website:
www.bibliotheeheiloo.nl
NIEUWSBRIEF / CONTACT / PERS

© 2018 Stichting CPNB
BOEKENWEEK, BOEKENWEEKGESCHENK, BOEKENWEEKESSAY, BOEKENBAL zijn
geregistreerde woordmerken van Stichting CPNB.

Website door Oirik

Een boek kan zoveel doen