Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Presentatie Piet de Rooy, ‘Alles! En wel nu! Een geschiedenis van de jaren zestig’

maart 6 @ 17:00 - 18:30

Gratis

Uitgeverij Wereldbibliotheek en auteur Piet de Rooy nodigen je van harte uit voor de presentatie, vrijdag 6 maart vanaf 17.00 bij Athenaeum Boekhandel Haarlem, van het boek ‘Alles! En wel nu! Een geschiedenis van de jaren zestig’. Aan de vooravond van de Boekenweek proosten we met de auteur op dwarsdenkers en rebellen! Je bent van harte welkom.

Graag aanmelden via haarlem@athenaeum

Over ‘Alles! En wel nu! Een geschiedenis van de jaren zestig’

Legendarisch zijn ze, de jaren zestig. De beelden van Woodstock en Provo, de Maagdenhuisbezetting en de studentenopstand in Parijs, wie kent ze niet? De verbeelding kwam aan de macht en alles zou anders worden – en wel meteen. En dat gebeurde ook: de polarisatie in de politiek, de leegloop van de kerken, de explosie van erotiek, de opkomst van de jeugdcultuur. Maar wat was nu eigenlijk het verband tussen al die veranderingen? Voor antwoorden gaat Piet de Rooy terug tot diep in de negentiende eeuw toen het ideaal van de persoonlijke authenticiteit zich ontwikkelde. Deze historische lijn trekt hij door naar de jaren zestig en van daar naar de samenleving nu. Waarom is die ongelovig én individualistisch? Heeft de politiek toen zijn bindende en gezaghebbende functie verloren?

Met tal van soms bizarre details geeft Piet de Rooy een originele lezing van een woelig tijdperk, dat even hilarisch als grimmig was, even vooruitziend als kortzichtig.

Piet de Rooy (1944) was hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft talrijke publicaties op zijn naam, waaronder Ons stipje op de waereldkaart [fragment], De Nederlandse Darwin [fragment], Een geschiedenis van het onderwijs in Nederland [fragment] en Openbaring en openbaarheid.

Locatie

Athenaeum Boekhandel Haarlem
Gedempte Oude Gracht 70
Haarlem, Noord-Holland 2011 GT Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0235318755
Site:
www.athenaeum.nl/agenda