Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Powervrouwen in beeld

maart 21 @ 19:30 - 21:30

Het boek ‘PowerVrouwen in beeld’ draagt bij aan de zichtbaarheid van vrouwen. De geportretteerde vrouwen durven zich te laten zien zoals ze zijn, met al hun kracht en kwetsbaarheid!

“Het gaat er niet om wat je meemaakt, maar hoe je er mee omgaat!” Deze uitspraak van Lucinda Douglas is de kern voor wat fotograaf Léontine van Geffen-Lamers ‘kracht’ noemt.

Léontine fotografeert in het dagelijks leven monumenten, maar maakte een uitstap met de serie Powervrouwen in beeld. Zij vindt dat er meer aandacht moet komen voor de kracht van Nederlandse vrouwen. Ze mogen zichzelf meer waarderen, maar mogen ook meer gewaardeerd worden. In al hun verscheidenheid zijn ze belangrijk voor onze maatschappij. Powervrouwen zijn voor Léontine niet per se vrouwen die je op tv en in tijdschriften ziet of CEO zijn. Ook vrouwen die minder op de voorgrond staan hebben kracht. De vrouwen die Léontine fotografeerde maakten een keuze in hun leven. Soms groots, soms klein, maar wel bewust en vol overtuiging.

Free a Girl
Léontine gunt andere meisjes in de wereld een beter leven, daarom gaat de opbrengst van haar boek naar de stichting Free a Girl. Zij bevrijden meisjes uit de gedwongen prostitutie en zorgen ervoor dat zij veilig kunnen opgroeien. Ze gaan na een traumaverwerkingstraject, weer naar huis of ze worden blijvend opgevangen in een opvanghuis. In dit huis krijgen ze onderdak en scholing, zodat ze, eenmaal volwassen, voor zichzelf kunnen zorgen. De stichting Free a Girl zet zich in om van deze slachtoffers juist krachtige vrouwen te maken.

Deze avond is er gelegenheid om het boek ‘Powervrouwen in beeld’ aan te schaffen. Het boek kost € 20,50.

NIEUWSBRIEF / CONTACT / PERS

© 2018 Stichting CPNB
BOEKENWEEK, BOEKENWEEKGESCHENK, BOEKENWEEKESSAY, BOEKENBAL zijn
geregistreerde woordmerken van Stichting CPNB.

Website door Oirik

Een boek kan zoveel doen