Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paul Haenen vertelt

12 maart 2020 @ 19:00 - 20:00

Gratis

In de Boekenweek op donderdagavond 12 maart komt Paul Haenen langs bij De Vries Van Stockum in Den Haag. Paul vertelt over zijn nieuwe boek Ik ben bekend – dagboeken 1958-1965. Ook zal er voldoende tijd zijn om vragen te stellen en is er gelegenheid tot signeren.

In Ik heb bekend vertelt Paul – met verdriet bij tegenslag maar verder met veel humor – over de belevenissen thuis en zijn moeilijkheden op school. Tegelijkertijd blijkt hij al jong opmerkelijk betrokken bij ontwikkelingen in de samenleving, en mengt hij zich onder andere in het debat over de publieke omroep. Hiervoor schrijft hij brieven naar kranten, die tot zijn trots serieus genomen worden en tot publicaties leiden.

In een tijd gedrenkt in taboes wil de jonge Paul zich uitspreken en gezien worden. De strijdlustige jongen wint langzaamaan populariteit en treedt steeds meer naar de voorgrond; hij wordt zelfs klassenvertegenwoordiger. Pas wanneer hij zijn dagboeken van slotjes voorziet, onthult hij zijn grootste geheim; kort daarna treedt hij naar buiten met zijn coming out.

Journalist en schrijver Ivo van Woerden stond Haenen terzijde in de selectie en compositie van de dagboekfragmenten.

Paul Haenen (1946) begon op jonge leeftijd zijn carrière als journalist en programmamaker. Met zijn karakters Dominee Gremdaat en Margreet Dolman werd hij bekend bij een groot theater- en tv-publiek. Ook vertolkt hij de Nederlandse stem van Bert, van Bert & Ernie. Nog steeds is hij als cabaretier in het land en in zijn theater Het Betty Asfalt Complex op het toneel te zien.

Datum: Donderdag 12 maart 2020
Tijd: 19.00 – 20.00 uur
Locatie: De Vries Van Stockum, Spui 40 in Den Haag
Toegang: Gratis
Aanmelden: spui@devriesvanstockum.nl

Foto: Ivo van der Bent

Gegevens

Datum:
12 maart 2020
Tijd:
19:00 - 20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.devriesvanstockum.nl/evenementen/boekenweek-paul-haenen-vertelt.html

Locatie

De Vries Van Stockum Den Haag
Spui 40
Den Haag, Zuid-Holland 2511 BS Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
070-3028110
Site:
www.vanstockum.nl