Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PAAGMAN – Lezing Bas Heijne

maart 7 @ 13:00 - 14:30

Gratis

Zaterdag 7 maart 2020 13:00 uur
Paagman vestiging Fred (Den Haag)
Toegang gratis, graag aanmelden
Op zaterdag 7 maart is Bas Heijne om 13:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Hij zal naar aanleiding van zijn boek Mens/onmens een lezing geven. Aansluitend zal hij signeren.

Mens/onmens
Wat is waar – wat de feiten je vertellen of wat je wilt geloven? Wie ben je – een vrij individu, of zoek je houvast in de groep tegen de rest?
Steeds beter weten we hoe de mens in elkaar steekt. We weten waarom we geneigd zijn in hokjes te denken, waarom we liever verbroederen met mensen die op ons lijken dan met vreemden. En ook hoe gemakkelijk mensen gemanipuleerd kunnen worden, via sociale media en door politici. In Mens/onmens onderzoekt gelauwerd essayist en columnist Bas Heijne de twee grote obsessies van onze tijd: waarheid en identiteit. In een heldere stijl stelt hij de vragen waar het om gaat: hoe kunnen we solidair zijn in een wereld die steeds meer versplinterd is, waarin iedereen op zoek is naar iets groters en het algemeen belang het zo vaak aflegt tegen het eigenbelang? Mens/onmens is een scherp, persoonlijk essay over hoe je mens kunt zijn in een gepolariseerde wereld.

Bas Heijne
Bas Heijne (1960) is de auteur van essays als Onredelijkheid (2007), Moeten wij van elkaar houden (2011) en Wereldverbeteraars (2017). Hij is verbonden aan NRC Handelsblad. In 2017 kreeg hij de P.C. Hooft-prijs voor zijn gehele oeuvre.

85ste Boekenweek
Zaterdag 7 maart is het zover: de 85ste Boekenweek gaat van start! Van 7 t/m 15 maart is het weer Boekenweek met dit jaar als thema ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Het Boekenweekgeschenk met titel Leon & Juliette wordt dit jaar geschreven door Annejet van der Zijl. U ontvangt het Boekenweekgeschenk gratis tijdens de Boekenweek bij besteding van ten minste €15,- aan Nederlandstalige (e-)boeken.

Gegevens

Datum:
maart 7
Tijd:
13:00 - 14:30
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
Site:
https://www.paagman.nl/bas-heijne

Organisator

Boekhandel Paagman
Telefoon:
0883383838
E-mail:
boekenweek@paagman.nl
Site:
www.paagman.nl/boekenweek

Locatie

Boekhandel Paagman Fred
Frederik Hendriklaan 217
Den Haag, Zuid-Holland 2582 CB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
088-3383838
Site:
www.paagman.nl