Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Optreden Kathedrale Koor Utrecht

31 maart 2019 @ 15:00 - 16:00

Gratis

Een bijzonder optreden tijdens de Boekenweek. Het Kathedrale Koor Utrecht viert dit jaar haar 150 jarig Jubileum. Als onderdeel van het Jubileumprogramma ‘een Cadeau aan de Stad’ komen zij bij Broese een optreden verzorgen met Latijns-Amerikaanse traditionals onder leiding van gastdirigent Eduardo López Cabello. U bent van harte welkom!

De koorleden in de middelbare schoolleeftijd van het Kathedrale Koor Utrecht onder leiding van gastdirigent Eduardo López Cabello verzorgen speciaal voor dit Jubileum muziek uit Chili, Argentinië, Colombia en Cuba.

Eduardo López Cabello is een in Chili (1989) geboren musicus, die nu in Amsterdam woont. Hij startte zijn studies Compositie en Koordirectie in Chili en zette zijn opleiding voort in Amsterdam. In 2017 studeerde hij af bij Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Renaissance- en Barokmuziek genieten zijn voorkeur, maar hij is muzikaal breed geïnteresseerd en dirigeert en bewerkt o.a. Latijns-Amerikaanse muziek. Zijn vocale composities zijn vooral in de Spaanse, Engelse, Latijnse en Finse taal. Hij werkt o.a. met Voci d‘Angeli, IJlandkoor, Dissonant en Toonkunst Koor Amsterdam en werkt regelmatig als invaller. Hij is inmiddels gestart met een studie Countertenor.

Het Koor werd in 1869, toen nog onder de naam Sint Gregorius Magnus Koor opgericht om de erediensten in de St Catharinakathedraal muzikaal hoogwaardig op te luisteren. Nu, 150 jaar verder, is dat nog steeds de hoofdtaak van het Koor, maar ze zingen ook concerten in binnen- en buitenland, en nemen deel aan bijvoorbeeld Matthäuspassionen, muzikale manifestaties in Utrecht en daarbuiten. Kenmerkend voor het Koor is de samenstelling van koorleden in de basisschoolleeftijd (groep 7/8), middelbare schoolleeftijd en heren. De kinderen bezoeken vanaf groep 5 de Kathedrale Koorschool Utrecht en krijgen daar in schooltijd zangles en koortraining. Zij kunnen na de basisschool verder zingen, waarbij zij door hun intensieve kooropleiding een bijzonder stevige, heldere en mooie klank hebben ontwikkeld.

Gegevens

Datum:
31 maart 2019
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Website:
https://www.libris.nl/broese/agenda/boekenweek-optreden-kathedrale-koor/

Locatie

Broese boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht, Utrecht 3511KP Nederland
Telefoon:
0302335200
Website:
https://www.libris.nl/broese/

Organisator

Broese boekverkopers
Telefoon:
0302335200
E-mail:
klantenservice@broeseboekverkopers.nl
Website:
https://www.libris.nl/broese/