Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Opening expositie ‘Skriuwe & Raze’ in foyer Tryater

30 januari 2020 @ 08:00 - 1 mei 2020 @ 17:00

Leeuwarden – Zes intrigerende portretten van “vergeten mensen” worden vanaf 30 januari tentoongesteld in de foyer van Tryater.

Als je steeds maar het gevoel krijgt dat niemand je hoort en niemand je ziet, terwijl je zo je best doet om erbij te horen, hoe houd je je dan staande..? Zes schrijvers zijn met die vraag op onderzoek uitgegaan naar aanleiding van de theatervoorstelling Raze om protters van Tryater, een voorstelling over mensen die op één of andere manier buiten de maatschappij lijken te staan en dikwijls gehoord noch gezien worden.

De schrijvers gingen het gesprek aan met mensen die hier ervaring mee hebben en onderzochten hoe deze verhalen verteld konden worden; waar zit de passie en waar de pijn? Kunnen gedachtes en wat er letterlijk gezegd wordt ook samen in een monoloog? Mag het fictief worden of moet het zo dicht mogelijk bij de waarheid blijven? Daarnaast hebben twaalf fotografen van De Fotofabryk uit Leeuwarden zich laten inspireren door deze openhartige verhalen. De combinatie van deze poëtische, associatieve foto’s met oprechte verhalen zorgt voor een reeks indringende portretten van mensen in onze samenleving. De tentoonstelling loopt t/m 1 mei 2020 en is tijdens kantooruren te bekijken.

Gegevens

Begin:
30 januari 2020 @ 08:00
Einde:
1 mei 2020 @ 17:00

Locatie

Tryater
Oostersingel 70
Leeuwarden, Friesland 8921GB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
058 288 2335
Site:
https://tryater.nl