Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ontmoet Lex Paleaux

7 maart 2020 @ 10:00 - 12:00

Gratis

Maak op zaterdag 7 maart tijdens de Boekenweek bij De Vries Van Stockum kennis met de Haarlemse debutant Lex Paleaux. Zijn roman Winterwater is onlangs succesvol gepresenteerd in onze boekhandel. Kom langs en ontmoet Lex onder het genot van een kopje koffie en een stuk winterwatertaart.

Winterwater kunnen wij iedereen aanbevelen. Het is een verhaal over een aangrijpende jeugdgeschiedenis en is zo beeldend geschreven dat het leest als een film. Winterwater speelt zich af in Friesland van de jaren tachtig en negentig. In dit fictieve drama op basis van feiten volgen we Lexje, een eigenzinnig kind dat vol verwondering kijkt naar de wereld om zich heen. Gedurende een korte wandeling, naar en door zijn huis, krijgen we inzage in de jeugdjaren van Lex. Hoogte- en dieptepunten volgen elkaar op om de lezer uiteindelijk naar het plaats delict te leiden.

“Zo voorzichtig mogelijk trok ik aan de plakrand van de envelop. Het scheurende geluid leek door mijn verstopplek heen te echoën. Ik durfde bijna niet te ademen en hoopte dat het openen van de envelop niet de aandacht van mijn moeder zou trekken; het laatste wat ik wilde was ‘aandacht’.”

Lex Paleaux (1977) is een Haarlemse schrijver van Friese komaf. Met het schrijven van scripts voor diverse tv-series, korte films en theater ontwikkelde hij een originele, visuele schrijfwijze. Paleaux neemt de lezer bij de hand en geeft hem in zijn ongekende stijl toegang tot de wereld in zijn hoofd. Winterwater is zijn romandebuut.

Datum: Zaterdag 7 maart 2020
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: De Vries Van Stockum, Gedempte Oude Gracht 27 in Haarlem
Toegang: Gratis

Gegevens

Datum:
7 maart 2020
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
,
Site:
https://www.devriesvanstockum.nl/evenementen/boekenweek-ontmoet-lex-paleaux.html

Organisator

Boekhandel De Vries Van Stockum
Telefoon:
023 – 5319458
E-mail:
d.vandervalk@devriesvanstockum.nl
Site:
https://www.devriesvanstockum.nl/

Locatie

Boekhandel H. de Vries
Gedempte Oude Gracht 27
Haarlem, 2011 GK Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
023 531 9458
Site:
http://www.devriesboeken.nl/