Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mathijs Deen over Over oude wegen

10 maart 2018 @ 19:30 - 21:30

10 maart, vanaf 19.30, interviewt Joop Hopster, rubrieksbeheerder Geschiedenis & Politiek, Mathijs Deen over zijn nieuwe boek Over oude wegen. U bent van harte welkom.

Over Over oude wegen:

Al een miljoen jaar reizen mensen door Europa. Van de raadselachtige homo antecessor die zijn voetafdrukken achterliet op de kust van Engeland tot de reiziger over de snelwegen van vandaag. Onder elke voetstap ligt een vorige, onder elke verharde weg een ezelpad of karrenspoor, onder elk voetpad de afdrukken van een jager of prooidier. Toch spelen de lange, doorgaande wegen van Europa geen rol in de verbeelding of de identiteit van haar bewoners. Waarom heeft de Europeaan zo’n ambivalente verhouding ten opzichte van de doorgaande routes van zijn continent? Op zoek naar het antwoord op die vraag volgt Mathijs Deen ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukzoekers, veroveraars en racers die hun weg hebben gezocht langs de kusten en over de rivieren en de wegen van Europa.

Van Boekelo tot Smolensk en van de eerste Europeanen tot de baronnen die rond 1900 op de openbare wegen van Europa raceten: Over oude wegen is een avontuurlijke tocht door Europa en een fascinerende reis door de tijd.

Mathijs Deen (1962) maakt reportages, documentaires en hoorspelen, onder meer voor de VPRO. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd lovend ontvangen en genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen De Wadden, dat op de shortlist van de Jan Wolkers Prijs stond en waarvan ruim 20.000 exemplaren zijn verkocht. Eerder schreef Deen een roman die geheel onopgemerkt bleef. Met de verschijning van de roman Onder de mensen in 2016, kreeg het publiek alsnog de kans om deze prachtige roman te ontdekken. ‘Mathijs Deen is een superieur stilist.’ – Het Parool

Gegevens

Datum:
10 maart 2018
Tijd:
19:30 - 21:30
Site:
https://www.athenaeum.nl/agenda/athenaeum-boekhandel-spui/mathijs-deen-over-oude-wegen/

Locatie

Athenaeum Boekhandel
Spui 14-16
Amsterdam, Noord Holland 1012 XA Nederland
Telefoon:
020 514 14 60