Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Literair Halewijnfestijn Haarlem

15 maart 2020 @ 14:30 - 17:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every year that begins at 2:30pm on day third of maart, repeating indefinitely

Gezamenlijke uitreiking Halewijnprijs en Reinaertrofee op het Literair Halewijnfestijn in de jarige stad Haarlem. Zondagmiddag 15 maart 2020 in de Janskerk (Noord-Hollands Archief) Inloop 14.30 uur – aanvang 15 uur. Boekhandel aanwezig, gelegenheid tot signeren. Gezellige nazit na afloop. Info en kaartverkoop www.halewijnprijs.nl.
PROGRAMMA
Burgemeester Jos Wienen reikt de Halewijnprijs uit. De jongerenjury reikt de Reinaerttrofee uit aan de door hen gekozen winnaar voor Beste Boek. Optredens van alle zes genomineerde auteurs: Reggie Baay, Paul Gellings, Toine Heijmans, Sylvia Hubers, Stefan Popa en Wanda Reisel; spreekstalmeester Marius Bruijn, muziek door Wouter Kuyper.

Een nominatie voor de Halewijnprijs is de bekrachtiging van het literair talent van auteurs die, naar de mening van een deskundige jury, op grond van de kwaliteit en onweerstaanbaarheid van hun verschenen werk extra belangstelling verdienen van een breed publiek. De Halewijnprijs wordt voor de 33ste maal uitgereikt.

Voor de Jongeren-Reinaerttrofee 2019 zijn genomineerd:
Het kind met de Japanse ogen (Reggie Baay), De wereld als leugen (Paul Gellings), Marifoonberichten (Toine Heijmans), Wat als we niet waren betoverd (Sylvia Hubers), Of de oleander de winter overleeft (Stefan Popa) en Adam (Wanda Reisel)
De jury Halewijnprijs 2019 wordt gevormd door Peter Altena, neerlandicus en docent, Annelies Eisinga, literatuurwetenschapper & coach; Pon Kranen, voorzitter & algemeen literatuurwetenschapper; Philo Offermans, lerarenopleider en neerlandica.

Gegevens

Datum:
15 maart 2020
Tijd:
14:30 - 17:30
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Stichting Kring Halewijn
Telefoon:
0620546800
E-mail:
info@halewijnprijs.nl
Site:
www.halewijnprijs.nl

Locatie

Janskerk (Noord-Hollands Archief)
Jansstraat 40
Haarlem, Noord-Holland 2011 RX Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
023 517 2700
Site:
noord-hollandsarchief.nl