Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Maarten van Nispen tot Pannerden over “Adellijk wild”

26 maart 2019 @ 19:30 - 21:30

Gratis

Maarten van Nispen tot Pannerden vertelt deze avond over zijn boek, dat voor een deel afspeelt in de Liemers.

Maarten groeit op in de turbulente jaren zestig en is in alles geïnteresseerd, behalve in de geschiedenis van zijn familie. Dat verandert ook niet als zijn vader begin jaren zeventig sterft. Pas als zijn moeder hem de dagboeken van zijn vader te lezen geeft, begint Maarten zich af te vragen in hoeverre hij zijn vader, Buurt, echt gekend heeft. Gebruik makend van goed bewaarde dagboeken gaat de auteur van Adellijk Wild op zoek naar het verhaal van zijn vader.

In de Tweede Wereldoorlog heeft deze gevangen gezeten in het ‘Oranjehotel’, in Scheveningen, waar hij al aantekeningen maakte over het Nederland van na de oorlog. Als secretaris-generaal op het Ministerie van Algemene Zaken zou hij uiteindelijk een grote rol spelen bij vele politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Niet alleen het bestuur, het katholicisme, het koningshuis of de opeenvolgende kabinetten hebben zijn leven kleur gegeven, maar ook de Achterhoek/Liemers en zijn afkomst, waarin familiebanden, jacht en land een grotere rol blijken te spelen dan Maarten ooit gedacht had. Zoekend naar zijn vader moet hij ook het beeld van zichzelf bijstellen.

Zoals geschoten wild moet rijpen voordat het geconsumeerd wordt, heeft de geschiedenis tijd nodig, voordat hij op papier gezet kan worden.

Aanvang 19.30 uur (19.00 uur winkel open). Toegang gratis. Meer informatie en reserveren in de winkel, per e-mail zevenaar@boek-en-buro.nl of via www.boek-en-buro.nl (Zevenaar, activiteiten)

Gegevens

Datum:
26 maart 2019
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.libris.nl/boek-en-buro/activiteiten-boek-en-buro-zevenaar

Locatie

Rebers Boek en Buro
Marktstraat 29-31
Zevenaar, Gelderland 6901 AK Nederland
Telefoon:
0316-524970
Site:
www.boek-en-buro.nl

Organisator

Rebers Boek en Buro
Telefoon:
0316-524970
E-mail:
zevenaar@boek-en-buro.nl
Site:
www.boek-en-buro.nl