Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Bart van Loo ‘De Bourgondiërs’

23 maart 2019 @ 20:00 - 21:30

€5

Broese boekverkopers start de Boekenweek dit jaar met een bijzondere lezing door Bart van Loo over zijn nieuwste historische boek ‘De Bourgondiërs’. Hij zal op zijn eigen meesterlijke manier vertellen over het boek, vragen uit het publiek beantwoorden en aansluitend signeren onder het genot van een drankje.

De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.

Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een indrukwekkende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen.

Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in De Wereld Draait Door raakte hij bekend bij het grote publiek, maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk schrijver. Van zijn hand verschenen de alom geprezen Frankrijktrilogie (2011), Chanson (2011) en de bestseller Napoleon (2014).

Gegevens

Datum:
23 maart 2019
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€5
Site:
https://www.libris.nl/broese/agenda/boekenweek-lezing-bart-van-loo-de-bourgondi%C3%ABrs/

Organisator

Broese boekverkopers
Telefoon:
0302335200
E-mail:
klantenservice@broeseboekverkopers.nl
Site:
https://www.libris.nl/broese/

Locatie

Broese boekverkopers
Stadhuisbrug 5
Utrecht, Utrecht 3511KP Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0302335200
Site:
https://www.libris.nl/broese/