Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Interview: Sebastiaan Chabot over De slaap die geen uren kent

11 maart 2020 @ 19:30 - 21:00

Gratis

Kom in de Boekenweek, woensdag 11 maart vanaf 19.30 naar Athenaeum Boekhandel & Nieuwscentrum voor een gesprek met Sebastiaan Chabot over De slaap die geen uren kent. Bob Kappen interviewt hem, Chabot signeert, er is een borrel – en je bent van harte welkom.

Over De slaap die geen uren kent
De slaap die geen uren kent van Sebastiaan Chabot gaat over vier generaties binnen één familie die ieder op hun eigen manier verlangen iets gedenkwaardigs te doen, uit angst niet te worden herinnerd.

Duitsland, 1950. Kurt Kuschfeld, straatlicht-bewaarder, brengt een laatste grote opdracht ten uitvoer. Met zijn dokter heeft hij afgesproken na deze opdracht uit het leven te stappen, maar dan zet een onaangekondigd bezoek zijn leven op z’n kop.

Drie generaties later. Victor en Benjamin Kuschfeld groeien op in Den Haag, aan zee. In het halletje van hun huis hangt het portret van hun overgrootvader. Vooral Victor is bang voor het gezicht in het masker van verf, en als zijn schoolvrienden komen spelen besluit hij het in de tuin te verbranden. Ze hebben echter geen idee wat ze daarmee in gang zetten; de familiegeschiedenis blijkt losse heupen te hebben.

Organisator

Athenaeum Boekhandel
Telefoon:
020 5301748
E-mail:
roeterseiland@athenaeum.nl
Site:
www.athenaeum.nl

Locatie

Athenaeum Boekhandel
Spui 14-16
Amsterdam, Noord Holland 1012 XA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 514 14 60
Site:
https://www.athenaeum.nl/