Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Indisch Boekencafé

maart 6 @ 16:00 - 17:00

€5,00

Schuif aan in ons Indisch Boekencafé!
In onze gesloten wereld van lockdown en sociale afstand bieden boeken ons meer dan ooit een blik op de buitenwereld. En de Indische literatuur bloeit als altijd tevoren.

Ter gelegenheid van de online Boekenweek (6-14 maart) organiseert het Indisch Herinneringscentrum daarom een driedelig Indisch Boekencafé. Het thema van de Boekenweek luidt Tweestrijd: een thema dat onlosmakelijk is verbonden met de Indische literatuur, fictie en non-fictie. Een tweestrijd tussen toen en nu, tussen hier en daar, tussen Nederland, Indië en Indonesië.

In het Indische Boekencafé gaan we het thema tweestrijd verder onderzoeken, waarbij we verschillende schrijvers uitnodigen om over hun (pas verschenen) boek in gesprek te gaan met een recensent én het publiek. Hoe is de auteur tot het schrijven van het boek gekomen? Hoe vindt het thema tweestrijd zijn weerklank in het boek? En hoe kijkt de schrijver tegen Indië en Indonesië aan? Als publiek krijgt u de gelegenheid vragen te stellen tijdens een Q&A.

Met onder andere Lara Nuberg en Lala Bohang met hun autobiografische In haar voetsporen; het concubinaat in Java in de negentiende eeuw in Dido Michielsens historische roman Lichter dan ik; en Jan Brokken met zijn pas verschenen de Tuinen van Buitenzorg over zijn zoektocht naar het Indië van zijn moeder in Buitenzorg en Makassar.

Indisch Boekencafé: Lara Nuberg
Wanneer: 9 maart, 16.00 – 17.00, via ZOOM
Kosten: 5,00

Indisch Boekencafé: Dido Michielsen
wanneer: 6 maart, 16.00 – 17.00, via ZOOM
Kosten: 5,00

Indisch Boekencafé: Jan Brokken
wanneer: 13 maart, 16.00 – 17.00, via ZOOM
Kosten: 5,00

Gegevens

Datum:
maart 6
Tijd:
16:00 - 17:00
Kosten:
€5,00
Site:
https://www.indischherinneringscentrum.nl/actueel/agenda/indisch-boekencafe-online

Organisator

Indisch Herinneringscentrum
Telefoon:
070 200 2500
E-mail:
info@indischherinneringscentrum.nl
Site:
https://www.indischherinneringscentrum.nl