Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

In gesprek met Martin Michael Driessen

14 maart 2018 @ 20:00 - 21:30

Gratis

Na de bekroning van zijn boek ‘Rivieren’ met de ECI Literatuurprijs, heeft Martin Michael Driessen zijn plek in de Nederlandse literatuur gevonden die hem altijd al toekwam: als een van onze beste auteurs. Wij zijn dan ook verheugd dat Driessen in de Boekenweek bij ons in de winkel langskomt om te spreken over zijn laatste, wederom jubelend ontvangen roman ‘De Pelikaan’.

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst. Aanvang is 20.00 uur. De toegang is vrij, maar het is aan te raden u even aan te melden: winkel@boekhandelvanrossum.nl of 020-4707077.

Over ‘De Pelikaan’:
Andrej is postbode in een slaperig stadje aan de Adriatische kust in communistisch Joegoslavië. Josip is verantwoordelijk voor de kabeltrein naar het heldenmonument boven op de heuvel. Hij is ongelukkig getrouwd en houdt er een minnares op na. Amateurfotograaf Andrej weet beelden van een amoureuze ontmoeting vast te leggen en begint Josip ermee te chanteren. Kort hierna ontdekt Josip dat postbode Andrej brieven open stoomt en geld steelt. Om aan de verwachtingen van zijn onbekende chanteur te voldoen begint hij op zijn beurt Andrej te chanteren. Intussen kabbelt de blauwe zee rustig door.

Met een gedegen blik op beider geestesgesteldheid en met empathie zet Martin Michael Driessen zijn hoofdpersonen vast in een parabel van wederzijdse gebondenheid. Deze roman toont tegen een achtergrond van kapitalistisch hoogstandjes als gokken en knevelarij in laat-communistische Joegoslavië Driessens ongeëvenaarde vermogen alledaags leven te verheffen tot opwindende literatuur.

Gegevens

Datum:
14 maart 2018
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.facebook.com/events/204875220066303/

Organisator

Boekhandel van Rossum
Telefoon:
020-4707077
E-mail:
winkel@boekhandelvanrossum.nl
Site:
http://www.boekhandelvanrossum.nl

Locatie

Boekhandel van Rossum
Beethovenstraat 32
Amsterdam, Noord-Holland 1077JH Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020-4707077
Site:
http://www.boekhandelvanrossum.nl