Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Eva Hoek interviewt Marcel van Roosmalen

31 maart 2019 @ 16:00 - 17:00

Gratis

Als speciale afsluiting van de Boekenweek zijn zondag 31 maart om 16.00 uur Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke bij ons te gast . Marcel schreef Het zijn de kleine dingen die het doen, een tragikomisch maar liefdevol portret over zijn moeder. Hij wordt daarover geïnterviewd door Eva Hoeke.

Marcel van Roosmalen schrijft al jaren met grote regelmaat over zijn moeder in NRC Handelsblad. Zijn vaste lezers krijgen daarmee een kijkje in haar leven – en dat van hemzelf. Moeder is op hoge leeftijd, woont zelfstandig, maar steeds meer dingen gaan mis: een voordeursleutel raakt zoek, een treinreis verloopt rampzalig, een kerstdiner kan niet meer worden gekookt. De ergernis bij haar zoon ligt altijd op de loer.

Met een arendsoog observeert hij zijn moeder. Het zijn de kleine dingen die het doen is het verslag van een wereld die onherroepelijk kleiner wordt. Een genadeloos maar ook liefdevol portret van moeder en zoon, die ondanks grote en kleine tegenslagen manmoedig volhouden.
Marcel wordt over dit boek geïnterviewd door zijn partner, Eva Hoeke. Het interview begint om 16.00 uur, na afloop zal Marcel signeren
Marcel van Roosmalen (Arnhem, 1968) is journalist en schrijver. Zijn mooiste reportages verschenen in Het is nooit leuk als je tegen een boom rijdt (2011) en in Ik ben (s)normaal. Met Geen brug te ver schreef hij een ode aan Arnhem. Hij wordt gerekend tot de beste columnisten van dit moment.

De pers over Marcel van Roosmalen

‘Marcel van Roosmalen kan zo schrijven dat ik een diepgevoelde fascinatie krijg voor Vitesse, Limburgse dorpen en humanresourcemanagers.’ Aaf Brandt Corstius

‘Niet misschien, maar gewoon de beste columnist van Nederland.’ Nico Dijkshoorn

‘Van Roosmalen is een meester van de ingetogen humor.’ de Volkskrant

Te Maastricht

Locatie

Boekhandel Dominicanen
Dominicanerkerkstraat 1
Maastricht, Limburg 6211 CZ Nederland
Telefoon:
043 4100010
Site:
www.boekhandeldominicanen.nl

Organisator

Boekhandel Dominicanen
Telefoon:
043 4100010
E-mail:
promotie@boekhandeldominicanen.nl
Site:
www.boekhandeldominicanen.nl