Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cruijff-biograaf Auke Kok in Bibliotheek Veghel

12 maart 2020 @ 20:00 - 22:00

€10

Donderdag 12 maart is Auke Kok te gast in Bibliotheek Veghel. Eind 2019 kwam onder veel media-aandacht zijn boek Johan Cruijff, de biografie uit. Kok is te gast in het kader van de Boekenweek, die van 7 t/m 15 maart gehouden wordt. Het thema is ‘Rebellen en dwarsdenkers’.

Auke Kok is schrijver en journalist. Van zijn hand verschenen eerder onder meer Holleeder, de jonge jaren en 1936, wij gingen naar Berlijn over de Olympische Spelen. In Johan Cruijff, de biografie beschrijft Kok het levensverhaal van Cruijff als een schelmenroman over een volksjongen die uitgroeit tot een mondiaal fenomeen. Het boek toont wie Johan Cruijff écht was, hoe hij zijn enorme invloed vormgaf, hoe de briljante, maar aanvankelijk te magere en nerveuze ‘Jopie’ zich de reputatie van vernieuwer kon verwerven, van betweter, weldoener en van inspirator van miljoenen over de hele wereld.

De Cruijff-biografie werd uitvoerig besproken in de media door een bewering die na een rechterlijke uitspraak leidde tot rectificatie. De zin waarin Kok schrijft dat Cruijff elk jaar een miljoen euro kreeg van de Johan Cruyff Foundation voor het gebruik van zijn naam en beeld werd door de rechter als onwaar bestempeld.

Auke Kok vertelt op 12 maart om 20.00 uur in Bibliotheek Veghel zijn verhaal. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en boeken te laten signeren. De avond wordt georganiseerd door Bibliotheek Meierijstad in samenwerking met Boekhandel Schellen. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.bibliotheekveghel.nl en in de bibliotheek.

Gegevens

Datum:
12 maart 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€10
Evenement Tags:
Site:
https://www.nobb.nl/activiteiten/agenda-meierijstad/evenement/8965-lezing-tussen-de-regels-met-auke-kok

Organisator

Bibliotheek Veghel i.s.m. Boekhandel Schellen
Telefoon:
0413-342705
E-mail:
info@bibliotheekveghel.nl
Site:
www.bibliotheekveghel.nl

Locatie

Bibliotheek Veghel
Markt 1
Veghel, Noord-Brabant 5461JJ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0413-342705
Site:
www.bibliotheekveghel.nl