Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekenweekborrel met Arthur van Amerongen

7 maart 2020 @ 14:00 - 15:00

Gratis

De Boekenweek begint zaterdag 7 maart bij boekhandel Plukker meteen goed – met een bezoek van Arthur van Amerongen. Om 14.00 uur gaat Kitty Mertz (Radio Noordkop) met de populaire schrijver/columnist in gesprek over zijn nieuwe bestseller Dwarsdenker des Vaderlands. Aansluitend vangt de Boekenweekborrel aan.

Wie zou er tot Dwarsdenker des Vaderlands worden gekroond? Het werd een spannende race tussen Arie Boomsma en Arthur van Amerongen. Uiteindelijk ging de titel naar de knuffelcolumnist van de Volkskrant en HP/De Tijd. Van Amerongen’s vileinste polemieken zijn verzameld in de bloemlezing Dwarsdenker des Vaderlands. 

Arthur van Amerongen (1959) woont in de Algarve en schrijft daar wekelijks zijn geruchtmakende columns voor de Volkskrant en HP/De Tijd. Hij studeerde Semitische talen en islam aan de Universiteit van Amsterdam. Van Amerongen was correspondent in het Midden-Oosten en werkte voor onder andere Vrij Nederland , Het Parool en de VPRO. Van Amerongen won de Prijs voor de Dagbladjournalistiek en samen met Rob Muntz de Zilveren Reissmicrofoon, de Nipkowschijf voor radio. Eerder verschenen onder meer het voor de AKO Literatuur Prijs genomineerde Brussel: Eurabia, Op reis door de Algarve, en Costa del Coke. Met Rob Hoogland maakte hij Het Grote Foute Jongens Boek I en II. Dwarsdenker des Vaderlands is zijn twaalfde boek.

Het gesprek met Arthur van Amerongen (+ signeersessie) vindt zaterdag 7 maart om 14.00 uur plaats bij boekhandel Plukker (Gedempte Gracht 71-75). De toegang is gratis. Dwarsdenker des Vaderlands (€ 20) is verschenen bij uitgeverij Ezo Wolf.

Gegevens

Datum:
7 maart 2020
Tijd:
14:00 - 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
Site:
http://ezowolf.nl/arthur-on-tour/

Organisator

plukker
Telefoon:
0224 212941
E-mail:
info@boekhandelplukker.nl
Site:
www.boekhandelplukker.nl

Locatie

Boekhandel Plukker
Gedempte Gracht 71-75
Schagen, 1741 GB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0224 212 941
Site:
http://www.boekhandelplukker.nl/