Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekenweek | Bas Heijne

maart 11 @ 19:30 - 20:30

€5

Waarom groeit er wantrouwen tegen de wetenschap? Waarom trekken mensen zich steeds minder aan van feiten? Waarom is identiteit zo’n heet hangijzer geworden, in de politiek en in ons eigen leven? Waarom kost het zo veel moeite de zwarte bladzijden van onze geschiedenis onder ogen te zien? Waarom verdwijnt religie niet? Waarom is racisme zo hardnekkig? Hoe komt het dat de mens zowel goedmoedig is als uitermate gewelddadig?

Voor NRC Handelsblad ging essayist Bas Heijne op zoek naar het verhaal achter het dagelijkse rumoer en de krantenkoppen. Voor zijn nieuwe boek Leugen & Waarheid sprak hij met denkers en wetenschappers over grote kwesties die het debat in onze tijd bepalen. Samen vormen deze gesprekken een diepgravend portret van deze verwarrende tijd, waarbij ook de lezer zelf aan het denken wordt gezet.

Liesbeth Levy, directeur van LOKAAL (centrum voor lokale democratie), gaat met Bas Heijne uitgebreid in gesprek over deze kwesties en welke gevolgen deze hebben voor onze vrijheid en democratie.

Over de auteur
Bas Heijne is de auteur van essays als Onredelijkheid (2007), Moeten wij van elkaar houden (2011), Onbehagen (2016 en 2020), Wereldverbeteraars (2017) en Mens/onmens (2019). Hij is verbonden aan NRC Handelsblad. In 2017 kreeg hij de P.C. Hooft-prijs voor zijn gehele oeuvre.

Boekenweek
De 86ste Boekenweek heeft als thema Tweestrijd en is van alle tijden. Innerlijk conflict, verscheurdheid ligt aan de basis van de menselijke natuur. In Bibliotheek Rotterdam duiken we tijdens de Boekenweek in de vroegere tweestrijd met een Bibliotheekcollege over dwarsdenker Erasmus en een actueel gesprek met Bas Heijne.

Toegang
Dit programma is via livestream te volgen. Theatertickets worden later eventueel toegevoegd als de overheidsmaatregelen dat toelaten. Registreer je via Eventbrite voor een livestream-ticket. Je krijgt minimaal een half uur voor aanvang de livestreamlink via e-mail toegestuurd.

Gegevens

Datum:
maart 11
Tijd:
19:30 - 20:30
Kosten:
€5
Site:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-boekenweek-bas-heijne-137757796277

Organisator

Bibliotheek Rotterdam
Telefoon:
010-2816302
E-mail:
i.hardon@bibliotheek.rotterdam.nl
Site:
www.bibliotheek.rotterdam.nl

Locatie

Bibliotheek Rotterdam
Hoogstraat 110
Rotterdam, zuid-holland 3011PV
+ Google Maps
Telefoon:
+31 (0)10 281 6100
Site:
www.bibliotheek.rotterdam.nl