Nieuws

Plaats zelf een activiteit

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Annejet van der Zijl – auteur Boekenweekgeschenk

30 maart 2020 @ 20:00 - 22:00

€12,50

Annejet van der Zijl is één van de populairste auteurs van Nederland. Met bestsellers als Sonny Boy, Bernhard en De Amerikaanse prinses (alle uitgegeven door Querido) is Annejet van der Zijl één van de bekendste en meestgelezen auteurs van Nederland.

Na studies massacommunicatie in Amsterdam en journalistiek in Londen werkte zij tien jaar voor opinieblad HP/De Tijd, waarvoor ze onder meer misdaden versloeg. In 2013 werd een deel van deze verhalen gebundeld in Moord in de Bloedstraat.

Van der Zijl debuteerde in 1998 met het non-fictie boek Jagtlust, over de roemruchte kunstenaarsgroep rond dichteres Fritzi ten Harmsen van Beek. Ze brak door bij het grote publiek met haar biografie over Annie M.G. Schmidt, Anna (2002). Ook haar volgende non-fictie boeken waren biografisch van aard: Sonny Boy, over de zoon van een Surinaamse vader en Nederlandse moeder die in de Tweede Wereldoorlog in het verzet gingen, Bernhard, over Prins Bernhard, Gerard Heineken, over de oprichter van het beroemde biermerk en De Amerikaanse prinses, over Allene Tew, een selfmade zakenvrouw met een zeer bewogen leven. Al deze boeken werden bestsellers. Anna werd bewerkt tot televisieserie, Sonny Boy tot speelfilm.

Ook jongeren weten haar boeken te vinden, Sonny Boy staat in de top 10 meestgelezen boeken onder examenkandidaten havo en vwo.

Voor haar oeuvre, dat voornamelijk bestaat uit literaire non-fictie, ontving Van der Zijl onder andere de Gouden Ganzenveer.

Annejet van der Zijl wordt geïnterviewd door Tanya Commandeur, auteur van ‘Wallada’s gasten’, ‘De man die alles achterliet’ en ‘Uit liefde, meneer Tuschinski’.

Gegevens

Datum:
30 maart 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€12,50
Site:
www.schrijversfestival.nl

Organisator

st. Schrijversfestival Steenwijk eo
Telefoon:
06-47359056
E-mail:
info@schrijversfestival.nl
Site:
www.schrijversfestival.nl

Locatie

Rabo Theater De Meenthe
Stationsplein 1
Steenwijk, Steenwijkerland 8331GM Selecteer een land:
+ Google Maps
Telefoon:
0521-514004
Site:
www.demeenthe.nl