10-jarig jubileum kookboek wint prestige award in Yantai China

Redactie BoekenweekOverig Nieuws

Bij de Gourmand World Cookbook Awards zijn onlangs in Yantai, China meerdere Nederlandse kookboeken in de prijzen gevallen. Aan deze 22e editie deden maar liefst 96 landen mee. Er werden circa 10.000 kookboeken van over de hele wereld ingezonden die kans maakten in 88 verschillende categorieën. Nederland eindigde uiteindelijk op de 10e plaats!

Meerdere Nederlandse kookboeken titels uitgeroepen tot beste van de wereld!

Tot het beste kinderboek van de wereld werd Chef het Samen met tomaat van het Keetsmakelijk duo Laura Emmelkamp en Scato van Opstall uitgeroepen.

Uitgeverij Carrera Culinair ontving de eerste prijs in de categorie ‘Breakfast’ met het Ontbijt boek van Mara Grimm en het Rijksmuseum Kookboek van Jonah Freud (De Kookboekhandel) wint in de categorie ‘Best authors and chefs’.

Uitgeverij Loopvis van eenpitter Marije Sietsma viel maar liefst twee maal in de prijzen. Zij ontving twee maal zilver voor Saakje’s zoete bakboek van Saakje Visser (categorie Pastry) en voor Puntneuzen en kersenpitten, een boek van Jeroen Thijssen en Lizet Kruyff met verhalen en recepten uit de keuken van Jeroen Bosch (categorie Best illustrations).

Derde prijzen waren er voor Altijd IJs van Marleen Visser (Carrera Culinair) en Een leven lang koken van Monique Morssinkhoff (uitgegeven in eigen beheer).

Een speciale award ging naar Fusina Verloop, al 10 jaar organisator van de Kookboek van het Jaar-verkiezing. Zij kreeg de prijs voor het boek dat ze vorig jaar samenstelde: Recepten uit de bekroonde Kookboeken van het Jaar 2007-2016 (Uitgeverij Komma).

Prestige award

In de 10 jaar sinds de eerste Kookboek van het Jaar-verkiezing zijn tegen de 1000 kookboeken op de keukentafel beland van organisator Fusina Verloop. Daaruit heeft zij een uniek boek samengesteld met recepten uit de winnende – en dus de beste – kookboekentitels die de afgelopen jaren in Nederland en Vlaanderen uitkwamen. Dit boek is een ode aan alle pioniers die nieuwe recepten uitproberen, food stylen, smaakmakende teksten schrijven, kookboeken schitterend vormgeven, uitgeven en drukken.

Fusina Verloop was met haar Kookboek van het Jaar-verkiezing een van de eersten die de groeiende honger naar kookboeken heeft ingevuld. Sindsdien is er voor iedere Food-adept op de website www.kookboekennieuws.nl culinair nieuws te vinden. Om wegwijs te raken in het enorme kookboekenaanbod kiest Fusina maandelijks haar persoonlijke favoriet. Tevens is de Kookboeken7daagse haar initiatief.

Met De Kookboeken B.V. organiseert zij het grootste landelijke kookboekenevenement van Nederland.

Het winnende jubileumkookboek is te verkrijgen in de boekhandel (of vraag er naar, uw boekhandelaar helpt u graag), de kook(boek)winkel en/of te bestellen via Uitgeverij Komma >
Liever een gesigneerd exemplaar met een persoonlijke boodschap? Dat kan ook: stuur uw verzoek naar fusina@kookboekvanhetjaar.nl

Bestel dit winnende jubileumkookboek!