Met Giphart naar IJsland

Boekenweek Schrijfwedstrijd

 

De prijsuitreiking was op 22 mei

Schrijf jezelf naar IJsland

Vorig jaar deden er ruim 1.800 personen mee aan de Boekenweekschrijfwedstrijd. Daarom werd er ook dit jaar samen met reisorganisatie Djoser en Nederland Schrijft een ‘waanzinnige’ editie georganiseerd van de schrijfwedstrijd. Je kon tot en met 31 maart 2015 verhalen van maximaal 1000 woorden insturen bij het thema van de Boekenweek 2015: 'Waanzin. Te gek voor woorden'.

Hoe ging het verder?

Dit jaar selecteerde Ronald Giphart als juryvoorzitter de winnende verhalen én hij neemt de 3 winnaars mee op een 5-daagse reis naar IJsland.

‘Dankzij de donkere dagen en lange nachten heeft IJsland de beste leescultuur ter wereld: het land ademt epische verhalen en indrukwekkende geschiedenissen. Beroemde saga’s over dappere Noormannen, mythische figuren en langdurige familievetes worden nog steeds veelvuldig gelezen en naverteld. Ik kijk uit naar uw verhalen!’ - Ronald Giphart

Djoser Nederland Schrijft
Djoser, reizen met oog voor de wereld
Reisorganisatie Djoser biedt de winnaars van de schrijfwedstrijd een 5-daagse literaire rondreis door IJsland aan.
De Boekenweek werkt samen met hét schrijversplatform van de Bibliotheken, Nederland Schrijft. Alle verhalen van schrijvers die meedoen aan de schrijfwedstrijd worden op Nederland Schrijft.nl geplaatst.

 

 

 

 

 

 

 

     
 

Meedoen

 

Meedoen kon tot en met 31 maart 2015

Op 22 mei werden de 3 winnaars bekendgemaakt

Lees de winnende
verhalen »

 

Vragen?

Voor alle vragen over de Boekenweek Schrijfwedstrijd kunt u terecht bij boekenweek2015@outlook.com.

 

Blijf op de hoogte!

Wilt u meer weten over de Schrijfwedstrijd en andere Boekenweekacties? Geeft u zich dan op voor de nieuwsbrief of volg ons op Twitter en Facebook.

 

Ijsland

(foto's: Djoser)

 

 

 
media media stichting cpnb nbd biblion media stichting cpnb nbd biblion