NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd

 

Een verhaal dat zo lang mag duren als het roken van een sigaret. Maar wel met meer inhoud. Dat is dit jaar de uitdaging van de NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd. De opdracht luidt: schrijf een verhaal bij het Boekenweekthema Duitsland – Was ich noch zu sagen hätte… Het verhaal mag niet langer zijn dan 500 woorden. Tot en met 10 februari, middernacht, kun je verhalen insturen.

Duitsland: het land van Bach, Berlijn en Bratwurst. Van Goethe, Brecht en Böll. Van diepgeworteld voetbalsentiment, de val van de Muur en kuilen op het strand. En van de Tweede Wereldoorlog. Onderwerpen genoeg om over te schrijven. De NPO nodigt alle amateurschrijvers van Nederland uit hun korte verhaal over ons buurland in te sturen.

NPO Boekenweek Schrijfwedstrijd

 

Jouw verhaal op radio en tv!

Uit een voorselectie van 50 verhalen kiest een vakjury de 5 beste verhalen. De winnaars zien we terug in het tv-programma Iedereen Schrijft (VPRO), maandag 14 tot en met vrijdag 18 maart op NPO 2. In dezelfde week worden hun verhalen, voorzien van muziek, voorgedragen op NPO Radio 4 in de programma’s De Klassieken (AVROTROS) en Passaggio (KRO-NCRV). Tot de voorlezers behoren Jeroen Krabbé, Nasrdin Dchar, Renate Dorrestein en Gaite Jansen.

Uit de vijf winnaars wordt ook nog eens een vakjurywinnaar gekozen. Hij of zij wint een publicatie in literair tijdschrift De Gids en twee kaarten voor het vermaarde Boekenbal op vrijdag 11 maart. De vakjury bestaat uit schrijfster Nelleke Noordervliet, schrijfster/NRC-columniste Simone van Saarloos, uitgever/neerlandicus Paul Abels en redacteur van De Gids Dirk Vis.

Behoor je tot de gelukkige winnaars, dan ontvang je vanaf 22 februari telefonisch of per mail bericht.

De BoekenweekSchrijfwedstrijd wordt dit jaar georganiseerd in samenwerking met NPO en Nederland Schrijft, hét schrijversplatform van de Bibliotheken. Alle ingezonden verhalen voor de NPO BoekenweekSchrijfwedstrijd worden op Nederland Schrijft.nl geplaatst.logobalk

Inschrijfformulier

Doe mee en zend jouw verhaal in met onderstaand formulier.

Als je vragen hebt over de Schrijfwedstrijd, neem dan contact met ons op via boekenweek2016@outlook.com.

Wedstrijdreglement

1: Maximaal 1 inzending per persoon
2: Het verhaal heeft maximaal 500 woorden
3: Schrijf een verhaal met als thema ‘Duitsland – Was ich noch zu sagen hätte’.
4. Het verhaal moet in het Nederlands zijn
5: Het verhaal insturen kan door middel van een volledig ingevuld formulier op npo.nl/boekenweekof www.boekenweek.nl/schrijfwedstrijd
6: Inzenders moeten ouder zijn dan 18 jaar
7: Het verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn door een literaire uitgeverij of een erkend (online) magazine.
8: De sluitingstermijn is woensdagnacht 10 feb 00:00
9: De auteursrechten blijven bij de auteur behoudens publicatie op de websites www.nederland-schrijft.nl en www.npo.nl/boekenweek en bewerking t.b.v. de NPO Radio 4 en/of NPO 2 televisie uitzending.
10: De vakjury kiest uit een voorselectie van 50 verhalen de 5 beste verhalen. De 5 winnaars worden vanaf 22 februari telefonisch of per mail geïnformeerd. De top 5 wordt gepubliceerd op de website www.npo.nl/boekenweek. Alle ingezonden verhalen worden gepubliceerd op Nederland Schrijft. Uit de vijf genomineerde verhalen wordt het beste verhaal gekozen en gepubliceerd door literair tijdschrift De Gids.
11: De auteurs van de top 5 moeten in de weken van 14 – 18 maart beschikbaar zijn voor eventuele interviews t.b.v. NPO Radio 4 of NPO 2 uitzending.
12: De winnaars van het portret en de audiostory worden op 11 maart bekend gemaakt én in de week van 14 -18 maart uitgezonden op NPO Radio 4 en NPO 2.
13: Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
14: Voor overige voorwaarden zie de disclaimer – www.radio4.nl/disclaimer en de voorwaarden op Nederland Schrijft