Schrijfwedstrijd

 

Win een waanzinnige reis naar IJsland samen met Ronald Giphart

Schrijf jezelf naar IJsland

Vorig jaar deden er ruim 1.800 personen mee aan de Boekenweekschrijfwedstrijd. Meer dan genoeg reden om ook dit jaar samen met reisorganisatie Djoser en Nederland Schrijft een ‘waanzinnige’ editie te organiseren van de schrijfwedstrijd.

De Boekenweekschrijfwedstrijd is onlosmakelijk verbonden aan de Boekenweekbundel, het cadeautje van de Bibliotheek aan de leden. Daar waar de schrijvers hun waanzinnige verhaal optekenen in de bundel, wordt de lezer in de bundel  opgeroepen ditzelfde te doen en een waanzinnig verhaal in te sturen.

Nadat Abdelkader Benali afgelopen editie niet alleen de winnaars selecteerde maar ze ook meenam op literaire reis naar Marokko, neemt dit jaar niemand minder dan Ronald Giphart het stokje over als juryvoorzitter èn reisleider.

En passende bij het thema neemt Giphart dit jaar 3 winnaars mee naar een waanzinnige bestemming: IJsland!

Opdracht

  • Schrijf een verhaal van maximaal 1.000 woorden gekoppeld aan het thema van de Boekenweek: waanzin.

Meedoen kan vanaf 1 februari t/m 31 maart 2015 via deze website. Deelnemers maken kans op een 5-daagse reis naar IJsland samen met juryvoorzitter Ronald Giphart.

Alle ingezonden verhalen worden gepubliceerd op hét schrijversplatform van de Bibliotheek: Nederland Schrijft*.

 

Djoser Nederland Schrijft
Djoser, reizen met oog voor de wereld
Reisorganisatie Djoser biedt de winnaars van de schrijfwedstrijd een 5-daagse verzorgde literaire rondreis door IJsland aan.
De Boekenweek werkt samen met hét schrijversplatform van de Bibliotheken, Nederland Schrijft. Alle verhalen van schrijvers die meedoen aan de schrijfwedstrijd worden op Nederland Schrijft geplaatst.

 

 

* De redactie is gerechtigd inzendingen te weigeren. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

 

 

 

 

     
 

Blijf op de hoogte!

Binnenkort maken we hierover meer bekend. Hou deze website in de gaten, geef je op voor de nieuwsbrief of volg ons op Twitter en Facebook.

Ijsland

Het fabelachtig woeste landschap van IJsland zelf ervaren? Doe mee met de schrijfwedstrijd!
(foto's: Djoser)

 

Doe de Boekentipper

 
media media stichting cpnb nbd biblion media stichting cpnb nbd biblion