Boekenweek op school

Welkom op het schoolgedeelte van de Boekenweek website. Als docent kunt u de Boekenweek op vele manieren eenvoudig inzetten in het literatuuronderwijs.
Wilt u in de klas aandacht besteden aan de Boekenweek en/of de Boekenweekauteur Griet Op de Beeck, download hier dan vanaf januari 2018 de handleiding behorend bij deze educatieve website of doe mee aan Boekenweek Live!.

De Boekenweek 2018 vindt plaats van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart. Het thema van de Boekenweek is Natuur onder het motto ‘En toch is alles wat we doen natuur’.

Boekenweek live!

Op woensdag 14 maart 2018 organiseert de CPNB in samenwerking met Stichting Lezen voor de zevende keer de interactieve literaire talkshow Boekenweek Live!. De hoofdgast van Boekenweek Live! is Boekenweekauteur Griet Op de Beeck. Haar boek Vele hemels boven de zevende zal centraal staan tijdens de uitzending.

Scholieren bepalen de inhoud van de talkshow: zij maken creatieve verwerkingsopdrachten bij het boek en de beste uitwerkingen bemachtigen een plek in de uitzending. Klassen die deelnemen aan Boekenweek Live! ontvangen gratis 30 exemplaren van Vele hemels boven de zevende. De leerlingen lezen het boek en maken voorafgaand aan de uitzending de bijbehorende opdrachten. De winnende leerlingen presenteren hun inzending in Boekenweek Live!, de overige leerlingen volgen de uitzending in de plaatselijke bibliotheek of op school. Het project is geschikt voor leerlingen van de bovenbouw.
Dit jaar hebben scholieren naast film, muziek, schrijven, kunst, tafelheer en –dame als creatieve verwerkingsopdracht ook de mogelijkheid om mee toen doen met een vlogwedstrijd voor het Boekenbal: het duo met het beste plan voor een Boekenbalvlog krijgt 2 kaarten voor het Boekenbal en mag ter plekke vloggen!

Doe mee aan Boekenweek Live!

U kunt nu uw klassen aanmelden. U ontvangt dan per klas het gratis boekenpakket (ter waarde van €375,-). Aanmelden voor Boekenweek Live! doet u via de bibliotheek bij u in de buurt of door een mail te sturen naar educatie@cpnb.nl. De deadline voor aanmelding is donderdag 30 november 2017.

Download hier de handleiding met alle informatie over Boekenweek Live!.

Nieuwsbrief

Meld u hieronder aan voor onze onderwijsnieuwsbrief. U krijgt van ons nieuwtjes en lestips over de Boekenweek, maar ook over andere relevante leescampagnes. U kunt aangeven voor welke onderwijsvorm u zich aanmeldt.