Boekenweekgeschenk van Herman Koch

Herman Koch schrijft het Boekenweekgeschenk 2017. De titel is Makkelijk leven. 

Synopsis Makkelijk leven: Tom Sanders is een gevierd schrijver van zelfhulpboeken en hij leidt een gelukkig leven met Julia en twee volwassen zonen, van wie de jongste, Stefan, zijn oogappel is. Tijdens een verjaardagsfeestje voor Julia staat hun schoondochter Hanna – op wie Tom en Julia niet dol zijn – opeens voor de deur. Snikkend vertelt ze dat ze door Stefan is geslagen en dat dat niet de eerste keer is. Moet Tom zijn lievelingszoon Stefan aanspreken op zijn gedrag? Of loont het misschien meer om de adviezen uit zijn zelfhulpboeken in praktijk te brengen, zoals zijn bekende richtlijn ‘Probeer problemen niet altijd op te lossen door eraan te denken; vaak worden ze eerder opgelost door er niet aan te denken’?

Makkelijk leven laat zien hoe een man die met zijn levensinzichten zo succesvol is opeens alle zeilen bij moet zetten om de problemen in zijn eigen leven het hoofd te bieden.

Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker en schrijver. Koch brak als schrijver door met Het diner: het werd aan 40 landen verkocht en de roman stond maandenlang in De Bestseller 60 en wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. Zijn meest recente roman is Geachte heer M. (2014). Begin 2017 gaat de Amerikaanse verfilming van Het diner, met Richard Gere in de hoofdrol, in première.

Het Geschenk is verkrijgbaar in de boekhandel tijdens de Boekenweek 2017 (25 maart t/m 2 april).*

Gratis reizen met NS met het Boekenweekgeschenk

Op zondag 2 april kan er gratis met NS gereisd worden met het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven (ook met de e-book-versie). Geldig in de 2e klas, voor 1 persoon, alleen op 2 april, in treinen van NS, Arriva, Connexxion, Breng, Syntus en Veolia.

Kijk voor de reisvoorwaarden op ns.nl/boekenweek >

* Alleen bij deelnemende boekwinkels, bij aankoop van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken, gedurende de actieperiode.